Blandad start för EP i Allsvenskan

I söndags var det dags för de första matcherna i årets allsvenska och EP 1 fick åka ända till Lund för att ta sig an nykomlingen SK Mumien. Eftersom vi hade nästan det starkast möjliga laget medan Mumien saknade sina två topprankade såg det ganska säkert ut på pappret före start. Med ungefär 200 rankingpoäng bättre för oss på alla bord utom 1 där Christofer mötte jämnbördigt motstånd. På brädena såg det kanske inte lika säkert ut och när Holger förlorade ganska tidigt så blev lagledaren lite nervös. Speciellt eftersom han inte stod jättebra själv! Men ganska snabbt kvitterade Håkan efter ett riktigt kombinationsparti och Janne gav oss ledningen i sin comeback och på mitt bräde såg både min motståndare och jag samma spöke vilket gjorde att han undvek en lovande fortsättning och i stället satte bort sig blev det 3-1 till oss och betydligt lugnare!
Med tre bönder över i ett slutspel såg det så lovande ut för Christian att Kent kunde ta remi för att säkra matchsegern och strax senare var det helt klart när Christians motståndare sträckte fram tassen och gav upp. 4½ till oss och segern säkrad!Av bara farten vann sedan även Nils Å och Christofer så segersiffrorna skrevs till 6½-1½. En lysande inledning på säsongen!
Lika kul blev det inte för EP 2! Trots det bästa laget på länge med Torgny på sistabordet och en snittranking på 1829 (att jämföra med Mumien som hade 1870). Men mot Knislinge hade de ingen chans… Trots rankingöverläge på de flesta borden var det bara André som mäktade med att vinna medan Nils N och Joel fick remi. Storförlust med 2-6 och här kunde det definitivt börjat bättre!!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.