Bra Start För EP i Ungdomsserien

Idag, 13/11, tjuvstartade EP 1 sitt spel i årets ungdomsserie med att vinna över Bara Bönder med 3-1. EP var favoriter i matchen, men spelet var lite väl svajigt för lagledarens svaga nerver!
Allt började med att Marcus på bord 4 rensade bort alla motståndarens pjäser, vandrade in med en bonde och använde den nypromoverade damen till att sätta matt 1-0 till oss!
På bord tre såg det också lovande ut tills Gustav satte ett torn. Sen var det uppförsbacke och även om det ett tag såg ut som om Gustav skulle kunna hålla remi så räckte det inte hela vägen, 1-1.
På bord 2 blev Oliver tidigt av med en bonde men sen vände det när motståndaren blev av med en pjäs. Härifrån spelade Oliver mycket lugnt och säkert och kunde återge oss ledningen med 2-1.
Sist färdig var Sigge på bord 1, men det kunde varit tvärtom! Redan i 10:e draget satte Sigge bort en pjäs på en enkel 2-dragare men det såg inte motståndaren. Puh! Lite senare såg det risigt ut igen när Sigge tappade en kvalle. Dock med en centralt placerad springare som gjorde att remin låg nära. Därefter spelade motståndaren med huvudet under armen, satte bort några bönder och offrade slutligen tillbaka kvallen och hamnade i ett damslutspel med 6 bönder mot 2 och det hade inte Sigge några problem att spela hem. 3-1 och slutet gott…
Länk till spelschema och tabell
Nästa lördag, den 20:e, drar övriga divisioner igång och då blir det troligen för första gången spel på aggarpsskolan!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.