Glatt gäng hemma från Skol-SM

EP´s trupp till skol-SM i Varberg med medaljerna runt halsen!

Det blev inga riktigt framskjutna placeringar i årets skol-SM men vi hade roligt ändå och bodde bra i stugor vid Apelviken. Skol-SM är en tuff tävling dår de yngsta spelar hela 11 partier från fredag kväll till söndag middag. På slutet är det mer orken än schackkunnandet som fäller utslag. Men låt oss som vanligt ta det grupp för grupp.

Grupp A: Efter 2 segrar efter lunch på lördagen fanns det en liten chans att Sigge skulle kunna blanda sig i om en topp-10-placering. Denna möjlighet försvann i söndagens första rond där han förlorade. Sigge avslutade sedan snyggt med en vinst i sista och placerade sig på 17:e plats av 25 i sitt sista skol-SM med 3½ poäng på de 8 partierna.

Grupp C: I söndagens första rond lottades Hebbe att spela på live-bräde. Detta innebär att alla i hela världen kan kolla partiet vis dator eller mobil. Detta skruvade upp koncentrationen till max hos Hebbe och han spelade väldigt bra och vann partiet. Tyvärr tog detta nog musten ur honom för sedan förlorade han i sista och fick 2½ poäng och hamnade 27:a av 32. Även Freja spelade i denna grupp och tog 2 poäng och placerade sig som 30:e. Något som får ses som en stark placering med tanke på att hon inte tränat på 1½ år!

Grupp D: Vilhelm gjorde debut i skol-SM och fick tuffa matcher i grupp D. Trots stundtals bra spel blev det bara en remi under tävlingen och plats 40 av 41.

Grupp F: Här spelade trojkan Liam, Thea och Alexander, som liksom Vilhelm gorde debut i skol-SM sammanhang. Genomgående för alla tre var ömsom vin ömsom vatten! I vissa partier spelade de lugnt och bra för att i nästa rond spela med blixtens hastighet och vanligtvis förlora! Det var hela 52 deltagare i klassen och vi placerade oss 28: Liam med 22 poäng, 38: Thea med 20 poäng och 43: Alexander med 19 poäng. Således ganska jämnt mellan våra spelare.

Grupp G: Våra representanter var Vincent och Malte, som även han gjorde skol-SM debut. Efter vinster i första partiet på söndagen för båda fanns en minimal chans till topp-10 som tyvärr försvann när båda förlorade sina matcher i söndagens andra rond. Vincent efter att ha spelat ett jättebra parti mot en LASK:are där han verkligen hade chansen. Efter vinst i sista fick Vincent ihop 21 poäng och hamnade som 24:a av 36. Malte förlorade tyvärr även i sista och blev 32:a med 18 poäng.

Slutet gott och det viktigaste är som vanligt att man har roligt när man spelar och det hoppas och tror jag att våra spelare hade!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.