Allsvenskan rond 1

Även lagmatcherna för oss vuxlingar började om för säsongen den här helgen, och vi har precis som förra året tre lag. Både första- och andralaget spelade så pass bra förra året så att vi tog ett kliv upp i seriepyramiden – förstalaget spelar i div 1, där vi haft svårt att hänga kvar ett antal gånger de senaste 15 åren, och andralaget spelar i år i div 2, där förstalaget spelade i fjol. Rejäla utamingar för båda lagen med andra ord! Tredjelaget spelar i Distriktsserien div 4, som i år lockade 8 lag, så det blir 7 matcher för alla tre lag i år.

Lag 1: En Passant – Limhamns SK 2 (hemma)

Morgonen började med det som händer ibland såhär års, ett återbud pga sjukdom. Erik gjorde sig klar för come-back på mindre än en timme, och åkte med från Lund mot Svedala.
Som väntat var motståndet alldeles för tufft, Limhamns andralag är en av favoriterna till seriesegern, och hade 130 högre snittrating än oss. Det fanns ändå några fina ljuspunkter:
– Joels stabila vinst, där han hela tiden förstärkte sin ställning och i ett dubbelt tornslutspel rämnade motståndarens försvar
– Eriks come-back mot gamla EP-spelaren Joel Eklund var mycket stabilt, och vittnar om betydligt  mer om han bara vill och orkar fortsätta med oss!
– Fina remier mot högre rankade motståndare för Christofer, Kent och Håkan L
Slutresultat: 2½-5½

Lag 2: Limhamns SK 3 – En Passant 2 (borta)

Även här hade motsåndarna 130 högre snittrating och Limhamns 8:e-bordare hade 3 poäng mer än vår 1:e-bordare. Så att det skulle bli tufft hade vi räknat med från början. Torgnys Volgagambit kom aldrig riktigt loss och efter ett par pjäs- och tornoffer som parerades så var det bara att sträcka vapen: 0-1. Eriks spelöppning lämnar vi därhän och likaså Jonas (CaroKan är för självplågare). 0-3.Det som vi har att glädja oss åt i debuten är Nils N som spelade stabilt och säkert och räddade oss ganska snabbt från den totala förnedringen genom att ta en halva.Näste man färdig var Rålann som missade ett hot från motståndaren i en bra ställning och matchen var förlorad. Linn såg länge ut att kunna hålla ihop det men till slut bröt motståndaren igenom.

Sen följde Johan upp det med ett riktigt glansparti där han med bonde under satte press på motståndaren som i sin iver att hålla bonden inte bara förlorade den utan ytterligare en bonde. Detta mynnade ut i ett tornslutspel där båda spelarna hade f-g-h-bönderna kvar men där Johan dessutom hade en a-bonde. Det visade sig då att motståndarens kung inte kunde vara på två flyglar samtidigt utan den fick välja och då valde Johans kung den andra flygeln och vinsten var ett faktum. Mycket vackert spelat!! Niklas hade torn och bonde mot 2 elaka springare men någonstans måste det ha gått snett.
Slutresultat: 1½-6½

Lag 3: En Passant 3 – SK Bara Bönder (hemma)

Efter flera säsonger i Allskånskan har Bara nu skiftat tillbaka till Allsvenskan och Distriktsserien som också spelar med 5-mannalag. Förutom en orankad spelare så hade motståndet även i den här matchen högre rating är oss, men den här gången spelade det ingen roll! Först ut att vinna var Håkan K, och även om motståndarna utjämnade genom förlust för Marcus så följde sedan snabba vinster för Tobias T och Nils H. Kvar efter tidskontrollen var Stina, men trots att matchen redan var vunnen, och motståndaren hade närmare 250 mer i rating, så satt spiken i kistan efter ett väldigt stabilt parti!
Slutresultat: 4-1

/Håkan och Rålann

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.