Härjningar i Västerled

Efter en god natts sömn var det dags för en kanonrond av EP. På de 8 partierna noterades 6 vinster och bara 2 förluster!! En av förlusterna dessutom i inbördes möte mellan Johan och Gustav. Så enda ”riktiga” förlusten drabbade Erik A, medan Rålann, Sven, Erik T, André, Pontus och Johan vann. Noterbart var att Pontus var den som spelade längst av samtliga och då vann han äntligen (samband???).
Detta innebar att jag ledde min grupp en halva före 3 jagande vargar (där jag skulle möta en i sista), Sven ledde sin grupp också en halva före 2, varav Erik T var en och med inbördes möte i sista. André låg 2:a en halva efter, men med match kvar mot ledaren och Johan låg i delad ledning med fyra raka och skulle möta den andre som hade 4 raka. Således en fantastisk lottning med final i sista i nästan alla grupperna!!
I sista ronden blev utdelningen något klenare då Gustav och Pontus förlorade medan Erik A spelade remi. Sen över till finalerna!!
Johan spelade med huvudet under armen i öppningen och raskt försvann en pjäs och några bönder och det såg helt hopplöst ut. Då la han in en superfint där motståndaren valde att gå med kungen på fel håll också blev det matt, 5 raka och gruppseger!!
André kom ut hyfsat, men gick sedan på en mattfint när han flyttade bort sitt ena torn från första raden. Förlust, men ändå andraplats i gruppen.
Sven och Erik T spelade en drake med olika rockader där Sven lyckades slå igenom på kungsflygeln och vinna pjäs och bonde och sedan spelade han han slutspelet ganska enkelt. 4 av 5 och gruppvinst!
Själv fick jag nöjet att sitta som vit i Panovvarianten i CaroKann. Efter ett rysligt fegt remianbud i drag 8 (som motståndaren avböjde) öste jag på för allt vad tygen höll och trodde att jag skulle få in en bonde och därmed vinna parti och grupp! En felräkning senare satt jag med ett torn-springarslutspel med 3 bönder mot 4 och fick kämpa i nästan 5 timmar för att hålla remi. Men med remi blev jag delad 1:a med en annan.
Så: Återigen drog EP in mer i prispengar än vi betalade i startavgifter!! Trots otur i lottningen!!
Kuriosa!! Vadå otur i lottningen?? Jo i inbjudan stod att det var 600:- i prispengar per grupp (400 + 200) dock garanterades 1000 kr i förstapris i 2 grupper. Jag förutsatte att detta innebar de 2 högsta grupperna, men innan tävlingen startade drogs det lott om vilka grupper som skulle ha de höga prispengarna!!! Så det blev högsta och näst lägsta!!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Härjningar i Västerled

  1. mats hagman skriver:

    Bra spelat!! Stort grattis till gruppvinnarna!

Kommentarer är stängda.