EP Växlar Upp!!

Lördag förmiddag och nu har EP äntligen fått upp farten….
Fredagens 5 av 9 följdes upp av 5½ av 9 i lördagens första rond. Sven spelade mycket bra på förstabordet mot Mattis, men till slut visade det sig varför Mattis har 400 poäng mer i ranking.
Erik, Johan och Pontus vann också medan Nils förlorade.
I grupp B vann André medan Hannes spelade en stabil remi och Stina förlorade, något som även drabbade Sigge i G-gruppen.
I lördagförmiddagens andra rond (dubbel för Sigge) gick det ännu bättre. Dubbla vinster för Sigge förde upp honom på övre halvan. Sven studsade tillbaka direkt och vann och Erik lyckades åter byta ner till ett vunnet slutspel som han förde i hamn med accuratess!! Detta innebär att Sven och Erik nu har 3 av 4 och ligger 6:a och 7:a i det grymt starka startfältet!!
Hur tufft det är kan illustreras av att Nils med 1 av 3 fick möta turneringens näst högst rankade spelare (2268). Ett parti som han förlorade. Dessutom hade vi ett internmöte där Johan med stor möda slog Pontus.
I B-gruppen vann Stina äntligen sitt första parti, så nu har alla vunnit! André fortsätter att spela krokigt i öppningarna och förlorade igen medan Hannes fortsatte med sitt stabila spel och noterade ytterligare en remi.
Detta gav 6½ av 10 och vi är nu uppe på 50 %, en mycket bra siffra med tanke på hur vi är rankade i grupperna!!
Eftermiddagens spel har precis börjat och Erik o Sven har naturligtvis mycket tufft motstånd. Så även Johan som i denna rond fick möta Tom (2268), medan Nils o Pontus har det något lättare.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.