Skol-SM, rapport dag 1

Alla kom fram som de skulle, och när klockan slog 6 satt alla tolv vid sina bräden, redo för ännu en härlig Skol-SM upplevelse! Skol-SM-debutanterna Rouven, Freja och Markus A verkade nöjda med att vara med, även om stundens allvar givetvis gjorde det något nervöst.

De sju äldsta spelar totalt åtta ronder med betänketiden 45 min + 10s/drag. I äldsta gruppen var det tufft för våra tre spelare, som alla var rankade på undre halvan. Stina tog en poäng i den andra ronden, medan Rouven och Ludvig kämpade på väl men inte lyckades hösta hem några poäng. I grupp B blev också det ratingmässigt tuffa motståndet för svårt för Sigge. I grupp D tog Oliver en fin vinst i första, vilket följdes upp av toppmotstånd i andra. Det fanns goda chanser längs vägen, men det blev förlust även där. I grupp E fick Alrik spela på bord 1 mot ratingfavoriten Adrian Söderström i första, och gjorde ett strålande parti! Trots det fick han kasta in handduken på slutet, men en bra start. Både Alrik och Marcus N tog en vinst på de två partierna.

Övriga fem som spelar i den yngre grupperna spelar elva ronder med betänketiden 15 min + 10s/drag. I grupp F vann Gustav ett av två partier, i grupp G vann Luke båda, medan Markus A fick en tuff start och förlorade båda. I grupp H stod Freja för ett riktigt bra parti, som tyvärr slutade med patt, och i andra blev det för tufft, så ½/2. Algot vann första i stor still, men fick möta en av favoriterna, Oscar Morell från Lund i andra, vilket slutade med förlust. På lördagmorgonen möter Algot en annan av favoriterna i gruppen. Bra att ha dem avklarade tidigt i turneringen!

Vi får se vad vi hinner av rapportering idag. De äldre spelar fyra partier, medan de yngre spelar sex partier.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.