Storseger igen i Allsvenskan

I rond 2 i allsvenskan division 2 mötte vi Helsingborgs SS. Vi var beredda på en hård kamp men redan när vi såg laguppställningarna kändes det som att det skulle kunna bli en komfortabel seger. Ratingöverläge med 200 poäng i snitt innebar att vi blev stora favoriter. Men jobbet skall göras också…

Först färdig blev, liksom senast, Nils Å som körde över sin motståndare rejält! Sen trillade poängen in i jämn takt. När Joel, Christofer och undertecknad ordnat 4-0 bjöd Kent remi och säkrade matchsegern. Med en vinst för Stefan blev det sedan 5½-½ med de två ratingmässigt jämnaste borden kvar.

Här lyckades Erik T mala ner sin motståndare och i ett långt och svårspelat parti, tyckte i alla fall åskådarna, vann även Christian och slutresultatet skrevs till förkrossande 7½-½. Med dessa två segrar har vi tagit ett stadigt grepp om serien och är tillsammans med Harplinge enda fullpottaren. Dock har Harplinge bara spelat en match eftersom de hade frirond i första. Den trevliga tabellen ser du här.

EP 2 hade en betydligt tuffare match som länge stod och vägde. Ett knappt ratingövertag för oss, 1618 mot 1573, antydde att det skulle bli jämnt. Dessutom hade lagledare Torgny ställt över sig själv så det fanns sparkapital ”på bänken”.

Först ut här var Erik A som körde över sin motståndare i rena ”Nils Å-stilen” och ordnade 1-0 till oss. Sen förlorade tyvärr Stina, 1-1, men Håkan K återställde ordningen med en snygg vinst, 2-1. När sedan Nils N lyckades stå emot ett kungsangrepp och vända på steken genom att fånga motståndarens dam såg det riktigt ljust ut. 3-1 till de goda!

Pesach kämpade länge och väl men fick till slut inse att tre bönder är fler än en bonde också var det spännande igen… På bord 1 hade Niklas i ett tidigt skede lyckats trolla bort en pjäs för sig själv genom en klassisk felräkning (jasså du hotar mig! Då hotar jag tillbaka!! Ojsan, tog du mig med den pjäsen jag skulle ta dig med? Attans då kan jag ju inte ta den… Suck). Trots många tricks och finter lät motståndaren sig inte luras utan Niklas torskade.

Men medan Niklas tricksade så hade Kristian lurat av sin motståndare damen på en klassisk springargaffel så vi behöll ledningen med 4-3. Kvar satt Holger med hela lagets förhoppningar på sina axlar. Något som inte tycktes bekomma honom det minsta utan han förde, med en elegant kombination, sitt parti i hamn till 5-3 och EP 2 bärgade sin första seger för året. Vill ni se den nu mycket trevligare tabellen så finns den här.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.