Flick SM

Under helgen har flick-SM spelats i Malmö och En Passant har haft två representanter med: Freja i klass B och Thea i klass C. Båda tjejerna är yngst i sina respektive grupper vilket ger en utmanande och lärorik tävling!

Eftersom det var så få spelare i klass A slogs de ihop med klass B, vilket gjorde att Freja fick ännu tuffare motstånd. Detta skrämde dock inte Freja utan hon kämpade starkt igenom alla partier och lyckades få ihop en remi på 8 ronder i den tuffa gruppen! Detta resulterade i att hon nu är 16:e bästa tjej i Sverige i högstadiet och gymnasiet!

Thea spelade i den största gruppen med 30 spelare från mellanstadiet! Med lång betänketid på 45 minuter per spelare och 10 extra sekunder per drag blir detta nytt för Thea och hon passade på att finslipa sina protokollkunskaper under hela tävlingen. Både spelet och protokollskrivandet utvecklades snabbt och hon kammade hem 3,5 poäng av 8 möjliga och det gav henne en imponerande 20:e plats i gruppen!

Summa summarum är tjejerna väldigt nöjda efter den tuffa men roliga helgen. De har utvecklats i sitt schackspelande men även stärkts som tjejer i den mansdominerade sporten genom att få se alla de andra 72 schackspelande tjejerna som deltog i tävlingen!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.