Seriepremiär!

Ungdomsserien:
Redan förra helgen tjuvstartade ungdomsserien div 1 med hemmamatch för EP mot Hässleholm. Säkra vinster för Erik T och Sven där båda malde ner sina motståndare, men tyvärr också 2 snabba förluster för André och Pontus efter bedrövliga öppningar. Därmed 2-2 och troligen blir nästa match, mot Bara, avgörande för om det blir A- eller B-final i den omgjorda serien.

Nästa match är 9/11 då även övriga serier drar igång. Var och mot vem vet vi ännu inte.

Lag 1 i division 1
Hade ”nöjet” att möta alltid svåra Åstorp på bortaplan. Med c:a 100 poängs rankingunderläge stod hoppet till de tre sista borden där vi hade övertag på pappret. Detta omsatte Robin och Anders i två säkra ettor medan lagledarsopan (undertecknad) satte bort en vinstställning och förlorade. Tack och lov gjorde toppborden mer än man kan förvänta sig: Christofer spelade remi i ett ruffligt parti där poängen kunde hamnat var som helst. Christian vann mycket snyggt och säkert mot Arnthor Einarsson. Debuterande Håkan spelade starkt som svart och norpade en bonde. Tyvärr blev det sedan lite fel i det tornslutspel som uppkom och partiet mynnade ut i remi. På bord 1 stod Janne länge bra (tyckte jag), men bra försvarsspel av Stefan Ivarsson gjorde att angreppet rann ut i sanden och då talade materialet till motståndarens fördel. Sist ut var Holger som satt med största minusrankingen. En bonde försvann tidigt och sen var det kämpa som gällde, men tyvärr gick det inte att hålla.
4-4 var nog rättvist, men kändes trots allt lite surt.

Lag 2 i division 3
Torgnys mannar hade seriepremiär mot Oxie och här var det vi som hade +100 i ranking. Det var bara på bord 1 och 2 som Oxie var bättre och när Torgny på bord 2 ”struntade” i detta och tog hela poängen var det upplagt för en enkel premiärtriumf. 6-2 efter segrar även av Sven, Patrik, Erik And, Linn och André och förluster för Gunnar och Håkan.

Lag 3 i division 4
För första gången på många år ståtar vi nu även med ett tredjelag i div 4. Här tänker vi oss att ge ungdomarna en chans att utvecklas. I första ronden ställdes de mot tuffast tänkbara motstånd. MSS som begärt sig ner från div 3 för att de hade svårt att få ihop lag och som kom med spelare på 17, 16, 16, 14 och 1300 mot våra juniorer på 1200 och 1100. Allt annat än 0-5 vore en skräll!!! Vilket tydligen inte Nils och Hannes förstod utan de gick och vann sina partier. Även Stina stod på vinst mot en 1650-spelare, men ett misstag kostade partiet. Även Johan och Erik Ahl förlorade, men att förlora mot troliga seriesegrarna med 2-3 är ett fantastiskt bra resultat!

Nästa rond spelas 17 november då lag 1 åker till Helsingborg för ”måstematch??”, medan lag 2 och 3 spelar hemma mot Skromberga respektive Landskrona.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.