Seriesucce Igen!!

I dag spelades andra ronden i allsvenskan och det gick riktigt bra, igen, för EP´s lag!!
EP1 åkte till Helsingborg för att möta Helsingborgs schackallians. Med ett ratingunderläge på ”bara” 100 poäng i snitt kändes det som en god poängchans och det blev det!!!
Matchen inleddes med att Christian lugnt och fint hällde ut sin motståndare och fortsatte med att Robin, som svart, erbjöd en dragupprepning som motståndaren avböjde genom att offra en kvalle för att sätta matt. Men här hade Robin räknat längst och matten garderades och sedan lät han materialet tala 2-0. En liten plump inträffade när Håkan förlorade, men detta kompenserades snabbt när Holger hällde ut sin motståndare och gav oss 3-1. Matchavgörandet blev sedan lite snöpligt då Christofers motståndares telefon ringde högt och ljudligt och då förlorar man!! 4-1. I detta läge behövdes en halva för seger och jag stod så bra att förlust var omöjligt. Dock blev det Janne som satte spiken genom en snygg kombination varefter jag också vann och Gunnar tyvärr fick ge sig i ett långt slutspel med bonde under. 6-2 och Helsingborg älskar inte EP!!! Detta innebär en framskjuten 3:e plats för representationslaget!!

EP 2 mötte Skromberga och vann med 5½-2½. Förhoppningsvis skriver Torgny något om detta! Två raka vinster ger en andraplats en halv partipoäng efter Limhamn.

EP 3 drabbades tyvärr av lite återbud i de högre lagen och ställde därför bara upp med 3 spelare. Dessa spelade 1½-1½ mot betydligt högre rankat motstånd! Nämnas bör att Johan spöade en 1400-spelare medan Hannes spelade ut, men åkte på remischackar, mot en 1350-spelare.

Hurra vad vi är bra!!!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.