Bra Insats, men….

I lördagens avslutande rond var det återigen dags att ta oss an de senaste årens svenska juniormästare. Erik satt på första bordet mot Joakim och Sven fick möta Martin. Trots bra spel och intressanta ställningar dukade de båda under och förlorade sina matcher. Men låt oss ta det från början…
I rond 5 slutade våra internmöten med att André slog Joel och Pontus slog Stina. Hannes slog frirond. Sven och Erik vann också. Sven lyckades med konststycket att sätta motståndaren matt i 11:e draget!! Däremot förlorade Johan. Samtidigt fick Astrid remi och Sigge förlorade. Detta ledde fram till de tidigare nämnda toppmötena för Sven och Erik.
Det ledde också till att Johan och André fick mötas, något som André var gladast för efter partiet!! Stina fick frirond och Hannes fick äntligen vinna på brädet! Även Joel kammade hem en seger medan Pontus förlorade. Detta ger följande ställning med 2 ronder kvar att spela:
4. Erik, 7. André, 10. Sven, 14. Joel, 16. Johan, 21. Hannes, 23. Pontus, 24. Stina av 27 spelare¨
Ett mycket intressant läge eftersom Erik mött både Joakim och Martin och därmed kann ha chans att hamna på pallen om han tar minst 1½ poäng i morgon!
Även Sigge kammade hem hela poängen i dagens sista rond och ligger med sina 2 poäng på 42:a plats av 51 spelare. Astrid förlorade tyvärr dagens två sista partier trots bra spel och bra ställning i alla fall i ett av dem. Hårdeheten i slutet saknas, men den kommer om hon fortsätter kämpa. Just nu innebär det en sistaplats i gruppen, men det ändrar vi på i morgon!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.