EP 3 Glädjeämnet i allsvenskans andra rond

I söndags spelades andra ronden i allsvenskan och det stora glädjeämnet blev EP 3 som tog sin andra raka seger och som nu ligger tvåa i serien med bara en halv partipoäng upp till förstaplatsen!! I EP 3 passar vi på att lufta någon av våra yngre förmågor och meningen var att Oliver skulle göra debut den här gången. Tyvärr kom motståndarna bara med 4 spelare så debuten blev en w.o.seger. Men de poängen räknas också! Bland de som spelade noterade Kristian sin andra raka vinst medan Sigge tog sin första och Stina remiserade. Enda förlusten kom på bord 1 för Pontus, men en säker 3½-1½ seger till de goda mot LASK VI.
I division 1 var det också möte mellan EP och LASK men här var det LASK II som stod för motståndet. Här såg det till en början ganska bra ut och efter att jag o Håkan vunnit våra partier medan Christofer o Holger förlorat hade vi 2-2 och både Erik o Sven hade lovande ställningar medan Kent var på väg mot en remi och Christian hade en synnerligen oklar ställning. Sen kom tyvärr motståndaren åt Christians kung och tidsnöden kom i vägen för Erik som tappade tråden och förlorade. Trots att vi behövde vinna båda de kvarvarande partierna för att få oavgjort fick Kent ta remi i en död ställning också var matchen förlorad. I ett väldigt långt slutspel tappade även Sven tråden och LASK vann med 5½-2½
EP 2 var i Ystad och mötte Ystad 1 som hade nästan 200 mer i snittranking. Trots detta bjöds det en rafflande match där NIls N skrällde på bord 1 och tog hem hela poängen mot David Ståhlberg. Även Linn slog en betydligt högre rankad motståndare (200 mer) medan Håkan vann över en orankad. Sen var poängen extremt nära men tyvärr lyckades Johan förlora ett bondeslutspel som han borde vunnit. Vinst där och EP 2 hade tagit en skrällpoäng. Nu blev det tyvärr inte så eftersom Torgny, Erik A, Pesach och Hannes E också förlorade och Ystad tog hem segern med 5-3.
Alla tabeller hittar ni på http://www.schack.se/allsvenskan/ där EP 1 spelar i div 1 södra, EP 2 i div 3 grupp 10 och EP 3 i distriktsserien (i rutan till höger på sidan).

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.