Många segrar i ungdomsserien

1/12 spelades andra sammandraget i ungdomsserien och EP tog 4 segrar av 5 möjliga på hemmaplan! Detta innebär tätkänning för både lag 1 och lag 3. Men låt oss ta det i ordning!
EP 1 hade kommunderby mot Bara Bönder. Inför matchen delade vi på andraplatsen med samma poäng och samma partipoäng. Vi spelade med samma lag som vanligt: 2 * Hannes, Stina och en inte riktigt frisk Oliver som ställde upp trots detta. Stina lyckades ganska snabbt lura sin motståndare på en pjäs och sedan rök en till av bara farten och med det ett snabbt 1-0. Oliver spelade lysande i öppningen och en bit in i mittspelet och det kunde även här blivit en snabb fallseger. Tyvärr missade han några enkla vinster och blev tvungen till ett långt slutspel med kvalité över som han säker lotsade i hamn till 2-0. Under tiden hade Hannes E bytt bort allt utom en massa bönder som stod ganska låst. Med 2-0 i ryggen visste han att remi skulle säkra vinsten och den kammade han ganska lätt hem och matchen var i hamn. Det såg länge ut som om Hannes N skulle ge oss en storseger men så räknade han fel på tempona när varsin bonde började springa och därmed skrevs vår seger till 2½-1½. Detta innebär att vi nu är ensamma på andra plats i tabellen, en halv partipoäng efter LASK 2 som vi möter i sista ronden i en direkt final? Ställning och matcher hittar man på https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=6110
EP 2 blev tyvärr decimerade till 3 man i första ronden, något som inte gjorde så mycket eftersom våra motståndare, Eslöv 2, också bara var 3 man. Här inledde Marcus med att vinna en massa bönder som så småningom ledde till ett slutspel som han säkert förde i hamn till 1-0. Tyvärr hade Rouven redan på förhand deklarerat att han skulle förlora och det gjorde han tyvärr också 1-1. Kvar var Sigge i dagens svängigaste parti. Första satte han bort en pjäs o sen tog han tillbaka pjäsen för att slutligen vinna en pjäs och så småningom partiet och vi vann med de ovanliga siffrorna 2-1. Till dagens andra rond hade vi förstärkt med en blixtinkallad Hannes B så vi var nu fullt lag. Föga hjälpte detta då bara Marcus lyckades spela bra och vinna sitt parti. Förlust för övriga oc dagens enda förlust skrevs till 1-3.I tabellen tog vi ett steg från 8:e till 7:e och vill man studera denna finns den på https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=6534
Om man läste noga i början vet man nu redan att EP 3 måste ha skött sig med den äran! I dagens första rond var det dessutom serieledarna från Sandlöparen 2 som stod för motståndet. Knappt hann matchen starta förrän Algot gett oss ledningen med 1-0. Sedan följde även Gustav och Luke upp med säkra vinster och då betydde det inte så mycket att Alrik förlorade. 3-1 till EP mot serieledarna!! I andra ronden mötte vi Ystad och detta blev en lite lättare match. Nu hade även Alrik fått rätt på spelet och när övriga gjorde likadant som i första ronden segrade vi med 4-0. Tyvärr har vi inte resultaten från de som spelade i Limhamn, men vi passerade i alla fall Sandlöparen och med 9 poäng av 10 möjliga ligger vi etta eller tvåa i serien.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.