CellaVision Chess Cup, Lund, 2-4 augusti

Helgen 2-4 augusti spelades CellaVision Chess Cup för femte gången, på Elite Hotel i Lund! Helgen har blivit allt mer av en schackfestival i Lund, i år med en simultan med tidigare världstvåan GM Alexei Shirov, vernissage av konst med schackmotiv av WFM Mariya Yugina (se bild), utdelning av Lunds Schackakademis stipendier, samt givetvis GP-tävlingen, inklusive Lilla CellaVision Chess Cup.

För En Passants del blev det en aktiv helg, med Luke deltagande i simultanen, samt fyra deltagare i CellaVision Chess Cup och fyra i Lilla CellaVision Chess Cup. Dessutom fick klubben representation i stipendieutdelningen, i och med att Roland fick ett ledarstipedium och Luke fick ett spelarstidendium (se bild).

Motiveringen (i båda fall) lyder ”Lunds Schackakademi premierar föredömlig och kvalificerad insats, där engagemang, glädje, gemenskap, hänsyn och solidaritet är väsentliga inslag”.

GP-tävlingen gav några intressanta resultat, och samtliga deltagare från klubben hade en bra erfarenhet! Denna, tillsammans med Malmö Open i december, är ypperliga tillfällen för ungdomarna att ta det där första steget till öppna tävlingar.

Bäst i ”stora tävlingen” blev Roland, som hamnade på fina 5½/8 efter imponerande spel! Oturen var dock framme i Rolands ratinggrupp (grupp 11), då Lars Andersson från Skänninge snuvade Roland på ratingpriset med sina 6 poäng. Med Rolands resultat hade man t.ex. vunning grupp 4, vilket inkluderar spelare med över 2200 i rating. Övriga EP-spelare vad Christian som tog 5 poäng och Nils som tog 4. Undertecknad hade 3 poäng efter 6 ronder, men var tyvärr tvungen att bryta på grund av sjukdom.

I Lilla gjorde Stina ett fint resultat och tog 4 poäng på de 8 ronderna, trots en förlust i sista ronden. Sigge och Gustav tog 3 poäng och Luke 2½.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.