En Passant är en sjättedel av Västkustspelen!

Hela elva spelare åkte den 16:e november till Falkenberg för att representera En Passant i Västkustspelen! Totalt 67 spelare i sju klasser fick i år plats i Tullbroskolans matsal. Det finns plats för betydligt fler, men av olika anledningar har deltagarantalet gått ner kraftigt sedan det var mer välbesökt för 10-15 år sedan.

Regnet öste stundtals ner, men vad gjorde det när det fanns en fotbollsplan inomhus! Många, framför allt av de yngre barnen, spelade mellan varenda rond på en konstgjord matta med en sarg och en liten fotboll. Utrymmet brukar användas till olika saker (det är en högstadieskola trots allt), förra året stor ett pingisbord på plats, och för två år sedan hade skolan en utställning om UFO-beskådningar.

Schackligt gick det också bra, jag hade i bakhuvudet att det var rimligt (med tanke på spridningen i erfarenhet) att få med sig totalt 50% hem. Detta slog vi också, med minsta möjliga marginal, när totalresultatet skrev till 33,5 poäng på de 66 partierna! Speciellt roligt var det att se barnen från den tidiga gruppen delta, positiva och nöjda: Affe, Kasper och Hebbe har inte spelat så många tävlingar innan, men klarade sig superbra i sällskapet! Speciellt måste Hebbes fantastiska resultat på 50% nämnas, och en sjätteplats i grupp E.

På grund av deltagarantalet hade grupper slagits ihop för att spelunderlaget skulle bli så bra som möjligt för alla närvarande. A-gruppen hade inga deltagare, grupp B och C spelade ihop, den stora grupp D spelade själva, grupp E och F spelade tillsammans, och även de två flickklasserna (där vi inte hade någon deltagare i år) slogs samman. Spelmässigt innebär det att man kan få möta spelare från både sin egen klass och den sammanslagna, men priser delades ändå ut till varje grupp separat.

Tre pallplatser fick vi också med oss hem: Luke tog hem förstaplatsen i grupp E, och i den sammanslagna E+F, trots att han mött fem av de sex placerade mellan platserna 2 och 7. Oliver landade på en fin 3:e-plats i grupp C. Mest överraskande och imponerande resultat fick vi ändå se från vår just nu snabbaste klättrare Sigge, som bara tappade två remier på de sex partierna, bland annat mot slutsegraren (som har 800 högre rating än Sigge!) och slutade på en fantastisk andraplats! Stilstudie nedan på Sigge:

Grattis till alla deltagare, nedan sammanställningen och hela slutresultatet och bilder på alla pallplatser kan man hitta här:

Grupp B (2003-04, 7 deltagare)
Sigge Johansson 5/6

Grupp C (2005-06, 7 deltagare)
Oliver Holmquist 3/6

Grupp D (2007-08, 25 deltagare)
Alrik Andersson 4/6
Gustav Arvidsson 3/6
Marcus Nordin 3/6

Grupp E (2009-10, 9 deltagare)
Luke Lyngsjö 5/6
Algot Andersson 3/6
Hebbe Ask 3/6
Markus Andreasson 2/6

Grupp F (2011-, 7 deltagare)
Kasper Eek 1,5/6
Alfons Guldstrand 1/6

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.