Att göra ”En Hannes”

Nyss hemkomna från en helgturnering i Danmark, Holbæk Løvspring 2022, där 6 tappra spelare försvarade klubbens färger! Tyvärr fick vi nöja oss med två andraplatser den här gången, och glädja oss åt vännen Claes från Sandlöparen (som bodde med oss) som kammade hem ett förstapris!

Grattis till en välförtjänt andraplats och premie till Sigge! Men mest intressant var nog ändå undertecknads andraplats i gruppen Mester 2. För att få lite perspektiv så återvänder vi till höstens äventyr i Holbæk, där vi var en något större grupp från klubben (och som det tyvärr inte kom någon rapport på webbsidan från), och kammade hem en del premier. Mest intressant var den i grupp 8, där Hannes E spelade fem remier och till sin egen och alla andras förvåning räckte detta till att kamma hem andraplatsen, och en premie på 500 danska kronor, utan att ha vunnit ett enda parti!

Hur funkar nu det, under säkert den nyfikne läsaren. Jo, om flera spelare hamnar på samma poäng så beräknar man särskiljning (korreksjon på danska) där man räknar ut vilken av spelarna som haft bäst resultat mot bäst spelare. Det är alltså bättre att ha vunnit mot vinnaren och förlorat mot den som kommit sist, än tvärt om. Är det rättvist? Tja, det vet jag inte, men det har man bestämt, och alla vet om att det är så före turneringen. För den som vill veta ännu mer kan man läsa om beräkningen i den internationellt accepterade särskiljningen Sonneborn-Berger.

Efter höstens incindent blev epitetet givetvis att göra ”En Hannes”, och ingen trodde väl att det skulle gå att upprepa. Ack så fel de hade, när remikungen Håkan plöjde igenom hela fältet i årets Holbæk Løvspring med idel halvor! Men det var helt mirakulöst att dessa partier alla utgick med delad pott. Redan på fredagkvällen borde det nog (väl?) slutat med vinst mot Rålann, efter att han trampat på sin egen mina, i rond 2 fick jag mirakulöst med mig havan efter att ha stått på knallförlust, och i rond såg det tidigt ut som promenadseger, men säcken lyckades jag ändå inte knyta ihop.

I den fjärde ronden blev det i alla fall en ställning värd att publicera, även om partiet mot William (som tog 5h och 75 drag) inte var så skönspelat:

Svart vid draget

Jag missade såklart denna läckra skönhet, och slutspelet blev, efter ytterligare komplikationer, remi.

Tack till alla som följde med: Rålann, Sigge, Nils Å, Niklas, Luke, Claes och Oscar! Och så jag, remikungen Håkan. Fullständiga resultat från Holbæk Løvspring 2022.

/Håkan

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.