Vinstmaskinen EP hackar i Allsvenskan

I årets första allsvenska matcher kastades det in mer grus i det tidigare så vinstrika EP-maskineriet. Detta innebär att vi gått från att ha alla tre lagen i topp på sina respektive serier till att alla lagen nu ligger 2:a i sina serier. Eftersom det bara är seriesegraren som är garanterad uppflyttning behöver vi nu lite hjälp från andra lag i serien för att ta oss upp. Som vanligt hittar du tabeller och spelschema under ”länk till…”

EP 1: Vi var återigen rankade mycket högre än våra motståndare men återigen blev det en nagelbitare. Två ganska snabba ägg trillade in för Tobias och Kent och hastigt och olustigt var det 0-2. I detta läget var det bara Håkan som stod bra medan vi andra som bäst stod lika. Dags att kavla upp ärmarna och visa att vi faktiskt kan spela.

Håkan vann sitt parti men tyvärr förlorade Joel en lovande ställning och vi hade 1-3. I det här läget gick först Svens motståndare bort sig i en bra ställning så Sven fick till ett angrepp och vann nästan samtidigt som min motståndare satte bort ett remislutspel så att jag kunde få in ett avgörande mattangrepp, 3-3. Kvar var Christofer med ett tornslutspel som borde blivit remi men ett avgörande misstag från motståndaren gav CC chansen och den tog han! 4-3 till de goda.

Nu slapp Nils att försöka vinna en helt jämn ställning och kunde istället luta sig tillbaka och bara försvara. Något han gjorde alldeles utmärkt och efter en kort stund insåg även motståndaren att det inte skulle gå att vinna. Remi och 4½-3½ med hjärtat i halsgropen.

Tyvärr vann Mumien också sin match så vi ligger fortsatt efter.

EP 2: Spelade en liten final mot 2:a-placerade Lunds SK. Även här blev det jämnt och spännande men tyvärr var det bara Erik A som lyckades vinna medan Holgen, Nils N, Johan och Jonas spelade remi. Tyvärr räckte detta bara till 3 poäng och matchen förlorades med 3-5. En viktig förklaring till detta är troligen att laget saknade sin kapten, Torgny, men han är förhoppningsvis tillbaka i nästa match!

Förlusten innebar att Lunds SK smet förbi och de leder nu serien med 1 poäng före oss och Limhamn 4, men eftersom dessa två möts i sista finns chansen till serieseger fortfarande kvar!

EP 3: Även lag 3, som låg i toppen, saknade sin lagledare Stina. Så även här blev det tyvärr stryk med minsta möjliga marginal mot Kristineberg 4. 2-3 slutade matchen efter att Kristian och Tobias lyckats vinna sina partier. Genom detta smet MAS 3 förbi i tabelltoppen men eftersom vi har kvar att möta dem så finns chansen fortfarande.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.