Förlust i ”ödesmatch”

Dagens match i division 1 södra var nästan att betrakta som en ”vinna-eller-försvinna” match för EP. Detta eftersom vi mötte den troliga räddningsplankan Harplinge. Nu gick det tyvärr inte riktigt som vi ville utan Harplinge vann matchen med 5-3 och det ser nu mycket mörkt ut för vidare spel i division 1 för oss.
Dagens match inleddes med att Håkan gick vilse mycket tidigt och förlorade en pjäs och därefter partiet. 0-1. Kent avslog först ett remianbud men blev senare tvungen att acceptera ½-1½. I detta läget såg det ändå ganska ljust ut. Christofer, André och Nils såg ut att stå klart bättre så i ett slutspel med dam+torn+6 bönder vardera dristade jag mig till att bjuda remi med tanken att de vita partierna skulle ta oss till 4 poäng och om sedan Erik eller Christian kan trolla fram något skulle vi kunna vinna matchen. 1-2. Sen hände det som inte fick hända. Erik förlorade och Christofer satte bort sig. Trots en del trixande från CC var slutet oundvikligt och 1-4. André gjorde därefter också bort sig i tidsnöden men motståndaren var på sitt allra generösaste humör och bjöd på ett torn, 2-4. När sedan Nils spelade hem sitt parti där han bytt sin merbonde mot en kvalité och sedan började äta motståndarbönder levde hoppet en aning, 3-4. Tyvärr hade Christian bonde under och trång ställning och trots finessrikt spel fick han slutligen kasta in handduken och vi besegrades med 5-3. Allt annat än vinst i nästa match och vi är även ute i teorin. Som det är nu har vi ett litet hopp om att under kan ske…
Medan vi gjorde bort oss i ena rummet sopade EP 2 golvet med Lunds SK. Stabila segrar för Joel, Nils N, Johan, Torgny (Traxler så stabilt är kanske inte namnet), Erik och Hannes E gjorde att vi segrade med 6-2 och med 2 ronder kvar är det delad tredjeplats med Bara Bönder, som vi möter i sista ronden.
Sen har vi EP´s stolthet!! EP 3 som tog sin 5:e raka seger när Halör slogs tillbaka med 4-1. Det enda tråkiga med detta är att Alrik, som skulle göra sin debut i vuxenserien, blev utan motståndare när Halör bara mönstrade 4 spelare. 1-0 där på w.o. och ytterligare 3 poäng genom Pesach, Stina och Kristian. Detta gör att vi leder serien 2 poäng före MAS 4 och Ystad 2 och troligen avgörs allt i nästa rond när vi tar emot Ystad på hemmaplan.
Resultat och tabeller från EP 1 och 2 hittar du på http://www.schack.se/allsvenskan/ och för EP 3 gäller http://www.schack.se/allsvenskan/skane-201718/

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.