Allsvenskan

Sedan senast har det hunnit spelas 2 ronder i allsvenskan och för EP har resultaten varit minst sagt blandade! Det är ju bara ett av våra lag som vägrar blanda och därför börjar vi där!

EP 3 håller till i division 4, men kanske inte så länge till! I rond 3 bar det iväg till S Sandby. Tyvärr drabbades EP 1 av ett återbud som fick återverkningar hela vägen ner så att EP 3 fick ”ge bort” Pesach till lag 2 och därmed ställa upp med bara 4 spelare i Sandby. Ställda inför detta var våra motståndare sportsliga nog att ställa över sin bäste spelare och bara spela på 4 bord. När då Hannes E, Stina och Kristian vann sina partier medan Hannes N spelade remi vann vi matchen med 3½-½.
Rond 4 bjöd på hemmamatch mot Limhamn 5 och trots att motståndarna var lite bättre på pappret (1424 mot 1409 i snittranking) så var det inget snack om saken! Ganska tidigt fick jag rapport om att Stina och Hannes N vunnit och att Kristian ledde med torn och pjäs. Detta omsattes till vinst och av bara farten vann även Pesach. Att då Hannes E förlorade på bord 1 gjorde inte så mycket utan 4-1 till de goda som ångar på i serietoppen. Full pott och 2 poäng före tvåan. Tabellen hittar du på http://www.schack.se/allsvenskan/skane-201718/

EP 2 spelade en fantastiskt spännande match i rond 3 mot MAS 3. Även här hade vi ett litet rankingunderläge (1721 mot 1743 i snitt) men även här visade vi var skåpet skulle stå! Efter vinster för André, Erik A, Johan och Pesach och förluster för Torgny. Linn och Håkan hade vi 4-3 och Nils N kvar med ett slutspel med olikfärgade löpare. Trots att den rutinerade Hans Nilzon testade alla trick i boken höll sig Nils kall och styrde säkert hem en halva. Detta innebar vinst för de goda med 4½-3½.
I rond 4 spelade vi borta mot ett Limhamn 4 med ratingsnitt på 1773 mot våra 1753. Nu gick det inte lika enkelt. Niklas Frost gjorde comeback med en vinst och även Håkan K vann sitt parti. Lägg till detta remier för Joel och Erik A så blir det tyvärr bara 3 poäng och förlust med 3-5. Med 4 poäng ligger EP 2 4:a i tabellen som ni hittar på http://www.schack.se/allsvenskan/

Samtidigt som EP 2 spelade hemma mot MAS 3 tog EP 1 emot MAS 2. Även här ett litet underläge i snittrankin (2001 – 2062) men det är som sagt inte siffrorna som spelar! Ganska tidigt fick Nils Å ett remianbud som han accepterade. Strax senare bjöd även jag remmi eftersom jag bytt bort det mesta och det såg bra ut på övriga bord. 1-1. Allra bäst såg det ut för Joel vars motståndare offrat utan att få riktig komp för offret. Joel var som vanligt säker och 2-1. När sedan Erik T vann sitt parti gjorde det inte så mycket att Håkan L förlorade på bord 1. Vi hade 3-2 och 3 partier kvar där det såg bra ut för Sven, hyfsat för Kent och remichanser för Christofer. CC bärgade remin med ett listigt skenoffer och 3½-2½. Tyvärr satte sedan Kent bort sin halva och 3½-3½ med olidlig spänning. Efter mycket trixande tvingade slutligen Sven fram en remi i sitt parti och matchen slutade 4-4. Ett resultat som vi varit nöjda med på förhand men som kändes lite bittert med tanke på hur det utvecklade sig.
I rond 4 var det dags för bortamatch mot Åstorp. Här kom vi fel på det från början när jag räknade fel, missade ett matthot och förlorade efter 1½ timme. Sedan ramlade nollor in för Christian, Håkan o André medan Erik T spelade remi. Det hjälpte då inte att Kent och Sven vann. Med Nils Å kvar var det 2½-4½ och matchen förlorad. Länge såg det ut som om Nils skulle hyfsa siffrorna, men han gick också vilse och förlusten skrevs till 2½-5½.
Detta placerar oss under nerflyttningsstrecket och med en måstematch i nästa rond mot Harplinge-Halmstad. Vinst och vi klarar oss troligen kvar. Förlust och vi är definitivt ute medan 4-4 ger nagelbitning in i kaklet. Även våra resultat och tabeller finns på http://www.schack.se/allsvenskan/

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.