LUKE TREA I SKOL-SM

Med tre raka vinster under söndagen tog sig Luke hela vägen upp till pallen! Med 7 vinster, 2 remier och bara två förluster på de 11 ronderna blev han bronsmedaljör i klass H i skol-SM. Även övriga EP-are gjorde bra insatser och vi tar det från de äldsta och nedåt-
I grupp A hade Hannes en niondeplats inför sista dagen, men först en förlust mot en högre rankad och sedan en lite oväntad förlust mot Erik L gjorde att han föll ända ner till 18:e plats med 3½ poäng på de 8 ronderna. Med en vinst i sista ronden smet Stina förbi och kom 16:e med 4 poäng. Med vinsten mot Hannes tog sig Erik L upp på 13:e plats med 4½ poäng.
I grupp B avslutade Ludvig starkt med en remi och en vinst och fick därmed ihop 3 poäng och hamnade på 32:a plats. Max hade goda chanser på topp 10 men ett misstag i ett remibetonat tornslutspel gjorde att han förlorade och halkade ner till en 12:e plats med 4½ poäng.
I grupp C fortsatte Sigge sitt varannanspel. Förlust i första och vinst i andra på söndagen gav 4 poäng och en 17:e plats.
I grupp E vann äntligen Erik M i sista ronden och hamnade på 41:a plats med 2½ poäng
I grupp F spelade Alrik om en topp-10-plats i sista ronden efter att ha vunnit de två första på söndagen. Tyvärr förlorade han och halkade ner till en 19:e plats med 6 poäng på 11 ronder. 6 poäng fick även Marcus efter vinst i sista och detta förde upp honom på 23:e plats. Astrid spelade bra på slutet och fick ihop 3 poäng och blev 50:e. Hamish hamnade på 52:a plats med 1 poäng och fick äntligen vinna ett parti under söndagen.
I grupp G spalde Gustav för chansen att hamna topp 10 efter att även han ha vunnit de två första. Tyvärr lyckades det inte den här gången och det blev en 19:e plats med 5½ poäng.
I grupp I spelade även Algot för tiópp-10. Även hann vann de två första på söndagen men förlorade det tredje. Med en 12:e plats blev Algot näst bäste EP:ar med 6 poäng.
All-in-all en väldigt lyckad helg med bra schack, några hjärnblödningar men totalt sett väldigt kul!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.