Ungdomsserien igång på allvar

Idag spelades första ”riktiga” omgången av ungdomsserien och EP var i elden med tre lag:
EP 1 spelar i division 2 och hade en svår bortamatch mot Kristineberg. Matchen inleddes med att Oliver besegrade sin motståndare och gjorde 1-0 till de goda. Sen förlorade Stina, men Hannes N såg snabbt till att EP återtog ledningen. Sin vana trogen spelade Hannes E ner sig så att han satt och spelade på inkrementet i ett slutspel med torn och bonde mot två löpare. Med dålig tid lyckades han inte hålla det och vi fick nöja oss med 2-2. Detta ger en delad andraplats i tabellen en futtig halv partipoäng efter LASK 2 som leder. Tabell på https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=6110
EP 2 spelar i division 3 och inledde med att spela 2-2 mot Bara Bönder 2. Detta efter vinster av Sigge och Marcus. I rond 2 blev det en snöplig förlust mot HASK 3 efter att Marcus vunnit igen och Sigge råkat ut för en mattkombination med pjäs över. I dagens tredje rond ställdes de mot ett decimerat HASK 4 och Marcus tog sin tredje poäng för dagen men nu mot w.o. Sigge vann igen men eftersom Rouven och Hannes B hade en svart dag räckte det återigen bara till 2-2. Detta ger en 8:e plats av 10 lag och tabellen hittar ni på https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=6534
EP 3 spelar i division 4 och skulle också spela 3 matcher. Tyvärr drog sig Kristianstad ur serien så det blev bara 2 matcher. Först besegrades Bara Bönder 3 med 3-1 efter vinster av Luke, Gustav och Hamish. Sen blev det en längre paus medan de andra två lagen gjorde upp inbördes och slutligen spelade vi 2-2 mot Kristineberg. Detta efter att Astrid vunnit i stor stil och Luke spelat hem ett besvärligt slutspel med två torn mot dam. Här finns ännu ingen tabell, men vi återkommer så fort vi vet!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.