EP Klara för Juniorallsvenskans division 2

I helgen spelades juniorallsvenskan i Malmö och EP deltog med två lag. Fram till i år har juniorallsvenskan spelats i 2 divisioner. Division 1 med 6 lag där alla möter alla i fem ronder med Elo-rankade långpartier och division 2 där alla andra lag gör upp om 2 platser i nästa års division 1 i en 6-ronders Elo-rankad snabbschacksturnering, 45+15. Från och med 2019 gör man om systemet så att även division 2 blir en alla-mot-alla turnering mellan 6 kvalificerade lag, medan en ny division 3 innehåller övriga lag. Detta innebar att det i år fanns 6 platser att slåss i årets division 2 och vi trodde att det fanns en liten chans att vårt förstalag skulle kunna ta en av dem!
Det började lite skakigt med en knapp vinst, 2½-1½ mot Nolered 2 efter vinster av Max, inlånad från Ystad, och Oliver och remi för Hannes N. Sen gick det sämre med en förlust mot LASK 2 efter att bara Stina lyckats vinna. Lördagen avslutades med en riktigt bra match mot Nolereds lag 1 där vi fick 2-2 efter vinst för Hannes N och remier för Max och Stina. Detta innebar en 9:e plats inför söndagens tre matcher och hoppet om plats 6 levde!
Söndagen inleddes med en ”måstematch (trodde vi)” mot Järfälla. Här såg det inledningsvis mycket ljust ut och när Max frågade mig om remi var OK så tyckte jag att det var en bra idé. Detta eftersom vår söndagsförstärkning Hannes E hade en ställning han omöjligen (nåja) kunde förlora och både Hannes N och Stina stod på vinst. Remi för Max och vinst för Hannes N och alla var glada, men sen kom tidsnöden för Hannes E och halvan försvann och samtidigt började Stina sätta bönder och vinsten blev en förlust och 1½-2½ och vi var borta ur toppstriden.
Dagens andra rond spelades mot Kristallens lag 2 och blev en knapp seger med 2½-1½ efter att Hannes N och Stina vunnit och Max spelat remi. Inför sista ronden låg vi åter på 9:e plats och det fanns teoretiska chanser till en 6:e plats. Dock skulle då alla andra resultat gå vår väg om det skulle lyckas. För det första var vi tvungna att vinna över Linköping med 1931 på bord 1. Detta lyckades efter att Max hållit remi och Hannes N och Stina åter hade vunnit sina partier. Sen var det bara att vänta och ett efter ett gick resultaten vår väg. Till slut återstod bara matchen mellan Nolered och LASK och om denna skulle sluta 2-2 eller 2½-1½ till LASK så skulle 6:e platsen vara vår och det osannolika inträffade. LASK vann bara med 2½-1½ och laget som vi fick stryk av i rond 2 fick nöja sig med 7:e plats och vi lade rabarber på plats 6 och därmed en plats i nästa års division 2!
I laget spelade Max (3/6), Hannes E (0/3), Hannes N (4½/6), Stina (3½/6) och Oliver (1/3)
Förutom dessa hade vi ett utvecklingslag bestående av Sigge, Marcus, Luke och Gustav och med Oliver som förstärkning på söndagen. Att vårt lag två skulle få det svårt var ingen överraskning eftersom de har många år kvar i junioråldern. Därför var det väldigt kul att de kunde ta sin första poäng redan i rond 2 mot Limhamn 2 och med så ånga tvåor är det klart att matchen slutade 2-2 efter vinster för Luke och Gustav. Detta efter en 0-4-smäll i rond 1 mot blivande topplaget Västerås 2. I och med poängen blev det tufft motstånd igen med Wasa 2 och vår enda poäng kom på att motståndarna bara var 3 spelare. 1-3.
Men sen var det dags för poäng igen mot Limhamn 3. Vinster för Oliver, Sigge och Gustav och en w.o. för Luke och 4-0 till de goda! Poäng betyder uppåt i lottningen och match mot Nolered 2. Här skrällde Oliver med en remi på bord 1 och Luke med en remi på bord 3 mot han som Stina fick stryk mot i rond 1! 1-3 ett mycket bra resultat!! I sista ronden blev det Eslöv och då fick Sigge spela mot förre svenske juniormästaren Martin Jogstad. Hur det gick är inte svårt att förstå! Däremot skrällde Gustav med en vinst mot Markus Edberg pch vi kom undan med 1-3. Detta gav en 18:e plats av 20 lag och högvis med erfarenhet till våra unga spelare!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.