Skånska Skolmästerskapet 2019

Skånska Skol är traditionellt en bra uppladdning inför Skol-SM, och är även den första deltävlingen i Skånes Schackförbunds ungdoms-GP. Tävlingen gick i år på Mellanhedsskolan i Malmö den 21 september.

I år kunde klubben stoltsera med hela 9 deltagare (det hade blivit tvåsiffrigt om inte Marcus N blivit sjuk) varav två gjorde sin allra första tävling! Men låt oss gå grupp för grupp:I Junior hade vi i år ingen deltagare (9 totalt) men i Kadett hade vi två (28 totalt) som gjorde fina resultat. Sigge stormade fram till 3/3, spelade en meriterande remi mot Lorik Sadiku, men fick se sig slagen av slutsegrare i sista ronden och slutade på en grym 6:e plats på 3,5/5. Förstaårskadetten Oliver gjorde riktigt bra ifrån sig och slutade på 9:e plats med 3/5.

Bland Äldre Miniorer hade vi tre deltagare (23 totalt), och både Gustav och Alrik var med i toppen ända till sista ronden där de föll på målsnöret. Gustav slutade 4:a och Alrik 6:a, båda med 4/6. Otto slutade med 2,5/6 på 15:e plats. Dagens bild är på Otto och Gustav som möttes i rond 2.

Flest deltagare hade vi i Yngre Minior, hela fyra stycken (37 totalt). Här tog Luke vår enda pallplats för dagen genom att sluta trea på 5,5/7. I ett instruktivt tornslutspel med två bönder under mot segraren Guanbo Cong fick Luke en väldig aktivitet på sitt torn, vilket räddade en halva. Debutanten Hebbe överraskade alla, inklusive sig själv, genom att ta sig fram till 3/4, men där blev motståndet för svårt de resterande ronderna. Både Hebbe och Algot slutade på 3/7 medan den andra debutanten Freja också hade en lyckad dag med 2/7.

Totalt 97 deltagare i tävlingen var ett positivt trendbrott, och framför allt den stora yngsta gruppen var ett gott tecken.
Samtliga resultat

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.