Holbæk, 13-15 september

Vår årliga resa till Isefjorden och Holbæk på den Själländska nordkusten drog i år inte mindre än elva spelare, med ett ratingspann om mer än 1000 poäng! Sannerligen en breddturneringen med andra ord, och såväl högst som lägst rankad i truppen lyckades strålande!

Vädret bjöd som brukligt på sin finaste sida, och såväl kaffepauser som lunch intogs utomhus. Vi bodde som flera gånger förut på Sidesporet, ett trevligt ställe endast ett stenkast från spellokalen, vilket betyder mycket trevliga promenader på morgonen, och trevligt för vissa på kvällen.

Varje vår skickar tävlingsledaren Ove ett separat mail till oss, och informerar om de beslutade datumen för turneringen. Ove bokar också snabbt upp rum på Sidesporet, då det är ett populärt hotell, och därefter har vi några månader på oss att se om vi kan fylla rummen. Anledningen till denna mycket trevliga gest är givetvis att vi årligen kommer med ett rejält gäng – i år var vi där för fjärde gången på de fem år som tävlingen hållits.

Frukosten är kanske det absolut trevligaste med hotellet, och då menar jag inte stället med Gammeldansk och akvavit (men vi vet ju en som testat på den frukostkomponenten en gång, eller hur?) utan den goda danska kvalitén på maten, som gör att man lätt rullar till spellokalen om man inte tar det lite försiktigt.

Med i gruppen hade vi i år både Daniel och Elizabeth från Eslöv, att koplettera våra egna nio spelare. Dessutom deltog Adam, Ludvig och Oscar från LASK, tillsammans med 56 danskar, två indier(!) och en italienare – totalt 74 deltagare, så en riktigt välbesatt turnering!

I år, precis som i fjol, gick tävlingen på biblioteket mitt i byn, en lokal som är förvånansvärt ändamålsenlig. Men så mycket mer än 80 deltagare är inte möjligt i tävlingen, då de två konferensrummen som används är proppfulla av spelare i alla åldrar.

Våra Eslövs vänner tog hand om segern i grupp 1 och grupp 7 (grattis!) men även våra spelare hade mycket goda framgångar! Vi kan väl börja med att hoppas att Erik och Roland repar mod efter en tuff helg, och kommer igen till seriestarten.

I grupp 2 tog undertecknad en moralboostande andraplats, efter att ha skickat upp mångåriga deltagaren Finn Holmsø från Præstø på läktaren i ett vackert tornslutspel. Come-backande Stefan gjorde ett fint resultat på 50% i grupp 3, och ett kalasfint resultat av Joel gav honom gruppsegern i grupp 4, grattis Joel! Stina tog klart godkända 2/5 i grupp 9, med mersmak.

Det stora utropstecknet stod våra deltagare i grupp 10 för! Av de åtta spelarna i grupp 10 var Sigge, Luke och Rouven rankade som nummer 6, 7 och 8. På bilden nedan sitter de redo för den fjärde ronden och väntar på sina offer. När krutröken hade lagt sig hade Sigge vunnit gruppen, Rouven slutat tvåa och Luke trea!!! Som ett betyg på hur bra det gick för dem så drog de tillsammans in +244 ratingpoäng till klubben! Stort grattis alla tre!

Samtliga resultat

En fanstastiskt välorganiserad turnering, och ett stort tack till Ove Hansen som står för arrangemanget och välkomnandet! Vi kommer givetvis försöka ta oss tillbaka till Holbæk nästa år, och då kanske även DU är sugen på att delta!?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.