Ungdomsserien igång i alla divisioner

Samtidigt som EP 1 spelade sin andra match i division 1 drog ungdomsseriens övriga divisioner igång med sammandrag. EP 2 åkte då till Helsingborg med matcher mot Kristineberg och Helsingborg 4 i division 3. Tyvärr var vi tvungna att dra bort EP 3 ur division 4 eftersom vi hade mer än ett helt lag utomlands.

EP 1 mötte LASK 2 och i princip var det en match som gällde att stanna kvar i serien trots att det bara är rond 2. Det började bra med att Oliver vann en pjäs på bord 4. Tyvärr försvann den igen vid ett felräknat pjäsbyte och partiet ebbade ut till ett tornslutspel där Oliver höll remi ½-½. På bord 3 rubbades aldrig jämvikten och efter att ha bytt bort nästan allt satt Sigge med ett slutspel med bara bönder och olikfärgade löpare. Remi även där och 1-1. På bord 2 råkade Ludvig ut för ett starkt kungsangrepp. Rockad på olika håll men motståndaren fick snabbt upp h-linjen och med dam och torn där mot Ludvigs kung blev det till slut för svårt att hålla emot. 1-2. Återstod så Stina på bord 1. Tyvärr kom hennes kung lite utsatt efter att motståndaren fått in Lh3 och tvingat fram g3. När hon slutligen, äntligen, sett ut att rida ut stormen gick hon vilse med kungen och motståndaren kunde börja plocka hennes bönder. Slutresultatet skrevs därmed till 1-3 och det blir nu svårt att hålla oss kvar i division 1. Tabell

Andralaget åkte till Helsingborg, där första matchen mot Kristinebergs förstalag blev tuff. Markus A kämpade på och använde mer tid än motståndaren, men var ändå först att kapitulera. Otto hade fina möjligheter i sitt parti, trots tidig bondeförlust, och lite mer rutin kommer att göra på sig snabbt framöver, men idag räckte det inte till, och 0-2. Marcus N kämpade på ganska länge, och använde tiden väl, men motståndet var allt för tungt, och 0-3 var ett faktum. Kvar var då Luke, som spelade mot vinnaren av yngsta gruppen i Skol-SM i ett långt välspelat parti. Båda spelade positionellt väl, och länge stod Luke som svart något sämre, men genom en taktisk finess kunde han avveckla till ett bättre slutspel, och en stund senare var vinsten ett faktum, och resultatet skrevs till 1-3.
I den andra ronden stod Helsingborgs ASK 4 för motståndet, men med betydligt beskedligare spelare. Ordningen på partiernas färdigspelande blev identiskt, men resultatet desto trevligare med EP-ögon sett. Först fick Markus A en dam till skänks och vann stabilt, och därefter Otto till 2-0. Marcus N med en något bättre ställning bjöd remi för att säkra segern, vilket motståndaren tog. Luke spelade vidare, men visade ingen nåder i ett bondeslutspel, och slutställningen skrevs till 3½-½.
Chansen finns därmed fortfarande till en topplacering i division 3!

Förstalaget spelar vidare på hemmaplan mot LASK i nästa rond, medan andralaget spelar ytterligare två matcher i Dalby den 30/11. För den som vill titta på var de respektive lagen spelar sina fortsatta matcher kan man bläddra runt i Skånes Schackförbunds ark för Ungomsserien.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.