Bra start för EP i Allsvenskan

Under söndagen spelades första ronden i årets allsvenska och det blev en bra start för EP´s lag. Lag 1 vann med förkrossande 7½-½ mot MAS 2, EP 2 segrade borta med 5½-2½ mot Landskrona och EP 3 spelade oavgjort, 4-4, mot LASK 5.

EP 1 hade räknat med en jämn och oviss match mot MAS 2, men när laget kom till Svedala visade det sig vara ganska reservbetonat och dessutom var de bara sju spelare. 1-0 till oss från början således. Ganska snart började det även se bra ut på brädena. Själv fick jag till ett starkt angrepp och efter 2 timmars spel gav min motståndare upp inför ogarderbar matt, 2-0. För Håkan såg det länge besvärligt ut eftersom hans kung var under attack, men helt plötsligt rann attacken ut i sanden, motståndaren blev av med damen och strax därefter 3-0.
Sen rann det på! Christian fixade 4-0 och Erik fixade matchsegern med 5-0. Sen tyckte Kent synd om MAS:arna och släppte en halva i ett svårvunnet bondeslutspel, 5½-½. Sven hade hela tiden haft ett starkt angrepp, men i nedanstående ställning missade han ett snyggt vinstdrag (testa själv, svaret sist i krönikan).

Svart vid draget
När sen angreppet såg ut att ebba ut flyttade vit sin löpare och blev matt på f2! 6½-½. Slutligen segade äöven Christofer hem sitt parti och slutresultatet skrevs till 7½-½ och tidig serieledning
Lag 2 spelade i Landskrona och gjorde så med den äran. Riktigt hur allt hände vet vi inte (får se om Torgny eller någon annan skriver om det), men Joel vann över Mikael Svensson (2163), en stor fjäder i hatten och snart A-lagsspel! Övriga vinnare var Nils Å, Linn och Erik medan Nils N, Torgny och Hannes N spelade remi och med bara en förlust (Håkan) blev det 5½-2½. Tabell.
För EP 3 startade det lite illa med snabb förlust för Pontus och ganska snabb även för Sigge. 0-2. Vinden vände när Hannes E vann på bord 2 och sedan spelade Oliver hem ett svårvunnet tornslutspel med bravur! 2-2. Matchen stor och vägde! Kva var Johan i en olklar ställning, Stina med pjäs över, Kristian med en massa bönder minus och Alrik med bonde över med olikfärgade löpare.
Tyvärr tappade Stina bort pjäsen och vinsten förvandlades till remi med bara varsin springare för spelarna. 2½-2½. Kristian lyckades byta rätt löpare mot motståndarens springare och lite hopp spirade med olikfärgade löpare. Dock hade motståndaren a, g och h-bonde mot ensam c-bonde och det gick inte att hålla. 2½-3½. I gengäld lyckades Alrik vinna sitt slutspel med olikfärgade löpare efter lite hjälp från motståndaren. 3½-3½ och bara ett parti kvar där Johan hade farliga fribönder i centrum men motståndaren torn mot löpare. Efter mycket flyttande fram och tillbaka (bl.a. blev det dragupprepning utan att spelarna brydde sig om det), enades man om remi och matchen slutade 4-4, Tabell.
Så var det Svens parti: Datorn säger Le3 och matt i 12, medan Christian och jag säger Se3 med avgörande fördel! Vad säger ni?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.