Medaljregn över EP i Ungdomsserien

I lördags, 2 mars, spelades slutronderna i distriktets ungdomsserier och det blev rena medaljregnet för EP´s lag. Två silver och ett brons blev utdelningen för de tre lag som vi hade i årets serier!

EP 3 🥉: Till lördagens matcher hade vi två återbud så det blev Vincent – Vilhelm – Alexander – Bastian som fick spela båda matcherna. Inför de två avslutande ronderna låg vi på den försmädliga 4:e platsen, 2 poäng bakom Bara 3 och Limhamn 5. Dock skulle dessa båda mötas i näst sista ronden och vi skulle dessutom möta Limhamn 5 i sista!

I dagens första rond mötte vi Eslöv 3 och ganska snabbt vann Vincent, Vilhelm och Alexander och därmed var segern hemma. Även Bastian borde vunnit eftersom han satte sin motståndare matt! Detta upptäckte ingen av spelarna utan Eslövaren flyttade sin kung till en hotad ruta och sen fortsatte spelet! Tyvärr blev det senare matt på andra hållet och då upptäcktes det! Men seger med 3-1. Samtidigt spelade Bara och Limhamn 2-2 och därmed spelade partipoängen ingen roll.

I sista blev det därför en direkt avgörande match om bronset. Bara mötte sistaplacerade Limhamn 6 så silvret kändes aldrig riktigt nära. När matchen väl startade gick det som vanligt ganska fort. För fort, tyvärr, för Vincent som förlorade. Men efter 2 snygga vinster av bröderna Vilhelm och Alexander var det 2-1 till oss och Bastians parti var helt avgörande för medalj eller inte.

Tyvärr såg det inte alltför lovande ut eftersom Limhamnaren ledde med dam och torn och Bastian bara hade springare, löpare och några bönder kvar. Men i ungdomsserien kan det gå fort! Jag gick en runda och meddelade våra föräldrar att vi nog bara kan hoppas på att motståndaren sätter patt. Men när jag kom tillbaka för att kolla hur det gick så hade Bastian inte bara trollat bort motståndarens dam utan även tornet och alla bönder utom en och den tog han medan jag stod o kollade! Sen plockade han in en egen dam men satte tyvärr patt. Så jag fick rätt om patt, men fel om vem som skulle göra det. Nu spelade det ingen roll för vi vann matchen med 2½-1½ och tog därmed bronset!

EP 2 🥈: För andralaget var det inte lika spännande. Vi låg 2:a med marginal ner till 3:an och mycket liten chans att ta oss förbi Helsingborgs ASK 2. Dagen snabbaste matt stod Hebbe för när han blev klar nästan innan vi börjat! 1-0. Det såg också mycket lovande ut för Liam men mitt i ett mattangrepp så hamnade hans dam i en spik också var den dagen förstörd, 1-1. Sen förlorade även Gustav och med ställningen 1-2 var alla förhoppningar om seger i serien borta. Slutligen putsade Anton till siffrorna genom att vinna ett snyggt slutspel. 2-2 och silver till EP 2. Detta innebär även att det blir uppflyttning till div 2 nästa år!

EP 1 🥈: För lag 1 fanns det många olika scenarier inför sista ronden. Vi låg 3:a men vid förlust och storseger för Eslöv så kunde vi trilla ner till 4:e plats. Eftersom lagen före oss möttes inbördes och bara låg en poäng före fanns även möjligheten at vi skulle kunna vinna serien om vi vann med 4-0 och de spelade 2-2. Så vi kunde bli allt från 1:a till 4:a.

Matchen började för vår det med att Marcus körde över sin motståndare, 1-0. Sen fick Max in en mycket vacker spik kombinerad med en snabb fribonde, 2-0. Nu var medaljen säkrad! Tyvärr såg det ut som om Luke, efter en mycket bra öppning, hade tappat tråden och gick mot förlust. Sigge passade då på att slänga in ett remianbud som accepterades och med 2½ poäng i ”ladan” var vinsten hemma men seriesegern borta. Sen förlorade Luke sitt parti men eftersom det blev vinst för LASK i finalen mot Sandlöparen spelade det ingen roll. Vi tog silvret och det är vi mycket nöjda med!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.