Drygt Halvvägs

Ganska typiskt har det blivit mer kamp och färre remier mitt i turneringen. Dagens rond gav 6 vinster, 1 remi och 6 förluster.

Mästargossarna Peter och Janne gick skilda öden till mötes. Janne ställde upp sig så passivt att han knappt kunde flytta något. Det kändes som om allt skulle kunna vinna för motståndaren, men drabbad av överflödets förbannelse gick han vilse och hittade ett av få sätt att förlora!!! Peter följde ett parti Carlsen-Nakamura (trodde han) och la in en förbättring för svart som Carlsen föreslagit. Tyvärr hjälpte inte detta och risken finns att han hamnar som förlorare i priset om skönhetspris. Ett tornoffer på f7 och sen var det slut…..

I klass 1 krossade Robin sin tredje motståndare i rad i ett välspelat parti. Eftersom Mats Eriksson, som vann mot Robin i första, tappade sin andra remi är det nu delad ledning för Robin. Stefan och Mats partier var liknande. Båda låste till, lutade sig tillbaka och bjöd remi!! Tyvärr fattade ingen av dem att motståndaren hade en plan och när detta gick upp för dem var det för sent!! Deras två första ägg.

I klass 2 har Anders fått upp ångan och denna gång nöjde han sig inte med att spela upp en vinst, han spelade hem den också!! 2½ av 4 och bara en halva efter!! Själv tog jag dagens enda halva efter att ha satt en bonde, men tagit tillbaka den utan att fatta att jag därefter stod bättre. Där rök vinstchansen i gruppen….

I klass 3 vann Anders och Linn förlorade utan att jag såg mycket av deras partier.

Kadetterna spelade riktigt bra. Sven fick möta andreseedade Patrik och fick till en bra fransman, men ett litet misstag förstörde dagen och det blev en nolla. Erik spelade lugnt och säkert upp en lite bättre ställning, norpade en bonde och vann. André stod för dagens skönhetsupplevelse. Ett bondeoffer i öppningen och sedan fritt blås mot motståndarens kung. Denne stackare fick sedan ge bort allt han hade för att undvika matt men det hjälpte inte. Ett mycket välspelat parti!!

Torgny försökte krossa sin motståndare i en kungsindisk men det slog inte genom och även Torgny förlorade.

Roland

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.