DAG 3

3:e dagen blev hektisk för en del av våra spelare med dubbelrond i Mästarklassen och kadettklassen. Här kan man verkligen tala om ömsom vin……. Vi tar det uppifrån!!

Peter spelade upp en vinstställning i första men fick acceptera evig schack med 2 torn över efter att motståndaren offrat. I andra blev han långsamt mermald och fick kasta in handduken i ett olikfärgat löparslutspel.

Janne vill helst inte att vi berättar något om hans partier….. I första malde han på och precis när han accepterat att det nog inte går att vinna åkte han på en mellanschack och förlorade i stället. Andra var MYCKET värre!! I solklar vinstställning (Fritz + 5) gjorde han flera dåliga drag i rad och förlorade. USCH….

I kadettklassen blev det MASSOR av poäng. Sven inledde med att vinna över ”gamle” antagonisten Filip Johansson efter en nästan preppad Aljechin. Därefter en dålig drake men eftersom Sven var bättre schackspelare blev det vinst i alla fall och med 3 av 4 ligger han med i toppen. Erik inledde med sin 3:e raka remi och följde upp med att spela hem en Löwenthalare och har med 2½ också toppkänning. André fick äntligen vinna ett parti, men förlorade i andra efter passivt spel med de svarta pjäserna. 1½ ger en plats strax under mitten.

I klass 1 fick Robin in ett minoritetsangrepp i Bogoindiskt o sen var det slut!! 2 av 3 och jakten är igång!! Stefan fick till en bra öppning, men valde fel väg och fick se partiet rinna ut till remi. Värre för Mats som hade en solklar vins, men skulle ”stila” och när motståndaren lät bli att hjälpa till att konstruera ett studieartat slut och bara garderade sig rann även denna ställning ut i remi. 3:e raka!

Klass-2-spelarna såg äntligen ut att få upp farten. Anders hade en bonde som inte gick att stoppa, men såg spöken, tappade bonden och fick nöja sig med remi. Själv gjorde jag en inovation i Morragambit som lurade motståndaren och jag fick en solid merbonde. I sin iver att inte byta pjäser lät motståndaren mig få initiativet, ytterligare en bonde och slutligen ett mattangrepp som kostade pjäs efter att jag skenoffrat damen!!

I klass 3 blev tyvärr både Linn och Anders nermalda och fick inkassera sina första ägg medan Torgny i veteranklassen vann sitt andra raka !!

Sen skulle det vara kul att veta om någon läser vad jag skriver. Statistiken visar 71 wiews igår, men vi kan inte se ”unika wiews” så släng gärna en kommentar eller veva ett mail till raalann.j@gmail.com för att stilla min nyfikenhet!!

Rålann

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 svar på DAG 3

 1. Holger Sjöfors skriver:

  Hej Rålle!

  Kul att du skriver lite om hur det går för er. Det skulle vara roligt om du kunde få med ett parti från någon av er på hemsidan.

  Holger

 2. Susanne Tegler skriver:

  Jajamen, jag följer drabbningarna i Örebrotrakten. Har tittat ett par gånger om dagen. Alltid kul att läsa de underhållande texterna!

 3. Håcan Ahltorp skriver:

  Underhållande läsning, följer regelbundet.

 4. Christina skriver:

  Vad bra du beskriver ställningarna i partierna. Jag följer uppdateringen med spänning, både min man och vår son är ju uppe i Örebro och spelar 🙂

  Håller tummarna för er En Passantare!
  Christina

 5. Tina Forsberg skriver:

  Hej,

  Båda jag och Lennart följer uppdateringen. Du skriver bra texter, Roland. Roligt att läsa!

 6. Johan Tegler skriver:

  Hej,
  Jag läser med spänning det som händer, så dagliga uppdateringar är fint. Hur är det utanför matcherna på er ”fritid”? Sedan tittar jag på resultatet via http://www.sm2013.schack.se/resultat-2/ och en del förstår jag 🙂

  Lycka till!
  Johan

Kommentarer är stängda.