Härjningar i Västerled del 3

Efter att ha varit i Töllöse och Taastrup är vi nu på härnadståg i Helsingör för Kronborgsturneringen. Och som vanligt går det ganska bra för oss!! Kanske inte riktigt lika bra som senast, men bra nog!! Förutom 7 EP’are har vi sällskap med 4 Eslövare och tro det eller ej, det går ganska bra för dem också!!!
Som vanligt i Danmark gäller Bergergrupper och eftersom det var helgdag i torsdags är det 8-mannagrupper som gäller. Med 40 deltagare är det således 5 grupper med EP-spelare i varje. Låt oss ta det uppifrån:
Mester (varför det nu kallas så??)
Här har Håkan och jag tyvärr blandat och gett lite väl mycket och gårdagen var mycket frustrerande med en hög bortsatta poäng. Håkan inledde bäst med 2 spikar, men har sedan dessvärre drabbats av en ång rockad (0-0-0). Själv inledde jag med lång rockad men spottade upp mig idag med 1½ av 2. Detta ger Håkan plats 4-6 och mig plats 7. Inte så illa som det låter eftersom vi var rankade 6:a och 7:a.
I grupp 1 har stormästar-Erik tagit en delad ledningen med 3½ poäng. Stormästare eftersom han vinner som vit och remiserar som svart. Detta före tre man på 3 poäng där Sven är den ena. Här gäller dock inga stormästarfasoner utan det är binärt som gäller (1:or och 0:or). Extra intressant eftersom Sven och Erik möts i sista ronden! Värt att notera är att även Erik och Sven är rankade 6:a och 7:a i sina grupper!
I grupp 2 är Johan vår ende representant och den enda i gruppen utan ELO (internationell ranking). Eftersom alla andra har det så kommer Johan att få ELO efter den här turneringen. Förutom att vara utan ELO är han dessutom lägst rankad i gruppen och med detta sagt måste 1½ av 5 betraktas som godkänt!
I grupp 3 spelar André och dessutom Fredrik och Isac från Eslöv. Av de som har ELO (alla utom Eslövarna) är André klart lägst rankad så 2½ av 5 måste ses som bra!! Med detta ligger han delad 3:a med 1 poäng upp till andraplatsen som just nu innehas av Fredrik och dessutom möts de i morgondagens första rond! Prisplats?? Isac har tagit 2 poäng och ligger med det delad 5:a
Slutligen har vi lägta gruppen där Stina repesentarar EP och Annie och Elisabeth Eslöv. Här går det riktigt bra med Annie i ensam ledning på 4½ poäng med en halva tillgodo på andraplatsen. Sen ligger Stina och Elisabeth delade treor med 3 poäng, och Elisabeth möter han som ligger tvåa i sista ronden.
Som synes upplagt för en rafflande avslutningsdag!!! Följ resultaten på http://www.skakturnering.dk/turnering/kron15/turneringstabel_gruppe.asp?gruppe=kron15_01
Som avslutning, för att riktigt skryta, kan vi nämna att det finns en ELO-räknare som berättar hur illa det går om man skulle förlora resten av partierna i turneringen! För Erik, Sven och André är dessa redan på plus, vilket innebär att de går upp i ELO oavsett hur det går i morgon och för Håkan och mig är det bara lite kvar till ”grön skylt”. Skulle vi förlorab alla partier i morgon så går EP ändå +47 i ELO!! Hurra vad vi är bäst (dessutom tänker vi inte förlora alla partier i morgan….)

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.