EP 5:e-rankade i Juniorallsvenska kvalet

Idag inleds kvalet till Juniorallsvenskans division 1 och EP är på plats med bästa möjliga lag, Erik-Sven-André- Johan. Två lag kvalificerar sig till högsta divisionen där 6 lag gör upp om SM.titeln. EP är rankade femma bland 20 lag och har inlett med en 3-1-vinst Rockadens tredjelag (Rockaden 1 o 2 spelar i div 1). Högst rankade är Stockholms SS (medel 2035) och Täby SK (1951) och slumpen parade ihop dessa i rond 1 i en match som slutade 2-2. Troligen måste vi slå ett av dessa lag för att lägga rabarber på en av de två första platserna.
Efter Stockholms SS och Täby är det mycket jämnt med LASK (1841), Örgryte (1774), EP (1772) och Västerås (1733). Därefter är det ett ganska långt hopp till nästa så de två lagen som flyttas upp återfinns troligen i nämnda sextett.
Just nu pågår rond 2 och trots att de fyra ”runner-up”-lagen alla vann i rond 1 så blev det inga inbördes möten mellan dessa i rond 2. Troligen blir det därför vinster för alla topptippade lag och vi kommer att få en mycket spännande rond 3 där de fyra utmanarna kommer att mötas inbördes och ta upp kampen om vem som ska få utmana Stockholm o Täby om uppflyttning!
Följ tävlingen på http://www.schack.se/tavling/ungdomstavlingar/juniorallsvenskan/juniorallsvenskan-2015/ eller här via hemsidan.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.