Ungdomsserien Tjuvstartar

Ungdomsseriens division 1 och 2 tjuvstartade i helgen och EP gjorde en stabil insats mot Helsingborgs lag 2. Matchen inleddes med att Oliver lite olyckligt blev avlurad damen på en bindning och förlorade. Samtidigt hade Hannes N lurat in sin motståndare i en kungsgambit där svart inte hade en susning om vad som hände! Ett desperat pjäsoffer ledde förvisso till matt, men det var svart som blev mattad och 1-1. I Stinas parti blev det rockad på olika håll, men sedan började vit backa med sina pjäser istället för att attackera och Stina fick in en damschack på a3 och sedan föll det snabbt samman 2-1 till de goda.
Allt detta hände innan Hannes E knappt hade lämnat spelöppningen! I ett väldigt jämnt parti spelade Hannes sunt som vanligt och bytte pjäser så att han hela tiden kom lite bättre. Med torn o löpare mot torn o springare bytte han tornen, vann en bonde och bytte ner till bondeslutspel. I ett inte helt enkelt slutspel med h, g och 2 f-bönder mot h, g, f spelade Hannes utmärkt och lyckades tack vare en aktiv kung att ro hem partiet. 3-1 till EP och en lysande start på serien. Vill man följa EP’s framfart i denna serie så kan man titta in på https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=6110
Resten av serierna drar igång 20/10 och EP kommer att ha lag i div 3 och 4. Mer om detta senare…

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.