SKOL-SM i Lidköping

Igår, fredag, drog årets skol-SM igång i Lidköping. EP deltar med en 11 spelare stark trupp och inledningen har varit blandad. Men låt oss ta det från början:
Grupp A: I äldsta gruppen spelar Hannes N och Stina. Båda fick börja mot riktigt starkt motstånd. Hannes mot Alfons Emmoth med ett Elo över 2100. Låter som en övermänsklig uppgift, men Hannes pressade honom ända in i tidsnöden. Men då kom nerverna in i bilden och Hannes förlorade till slut. Även Stina förlorade sitt inledningsparti och tyvärr även det andra, medan Hannes vann sitt andra i stor stil.
Grupp B: I grupp B gör Ludvig sin debut i skol-SM och han har inlett med en förlust och därefter en remi.
Grupp C: I grupp C har vi Sigge som även han förlorade sitt inledningsparti, men som kom igen och vann sitt andra.
Grupp F: I grupp F har vi hela 4 representanter. Alrik och Marcus vann sina första partier för att sedan förlora i andra. Hamish och Astrid har tyvärr förlorat båda sina partier, men vi hoppas på en ljusning idag!
Grupp G: I grupp G har Gustav spelat bättre än poängutdelningen skvallrar om. I båda partierna har han lett med torn för att sedan missa att knyta ihop säcken och förlora i första och få remi i andra.
Grupp H: I grupp H hittar vi Luke som är ende EP:are som tagit mer än 50%. I första såg det väldigt bra ut men några missar i slutspelet gjorde att partiet slutade remi. Sen vann han i stor stil sitt andra parti för dagen och har därmed 1½ av 2 och är bäste EP:are.
Grupp I: I grupp I har vi Algot som i likhet med många andra vann sitt första och förlorade i andra.
Övriga: Förutom 11 EP:are har vi sällskap av 3 ”utombyare” på vandrarhemmet. Det är Erik L från Bara (0, ½), Max från Ystad (1, 0) och Erik M från LASK (0, ½).
Idag spelar de äldre (grupp A-E) 4 ronder medan övriga har att se fram emot hela 6 partier. Ny rapport vankas vid lunchtid!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.