Skol-SM, lunchrapport dag 2

Alla är vid god vigör, gamla som unga, barn som föräldrar! Vi har hunnit fram till lunch på lördagen, och med det har de äldre spelat fyra ronder och de yngre fem ronder.

Bland de äldre förlorade Stina båda sina partier, medan Rouven och Ludvig vann var sitt. Det innebär att alla tre har 1/4. Än så länge har de undvikit varandra i lottningen. I grupp B vann SIgge äntligen ett parti i rond 4, och har därmed också 1/4. I grupp D fanns tätkänning för Oliver, som stod fint i tredje ronden, men åkte på en förarglig matt. Han kom till bara i fjärde, och har 2/4. Detsamma har också Marcus N och Alrik i grupp E.

I den yngre avdelningen låg Gustav fint till i grupp F efter fyra ronder, och stod bra också i rond 5. Något hände, troligen gjorde motståndaren ett feldrag som Gustav inte uppmärksammad, så var den ronden förstörd. Trots det är 3/5 ett mycket fint resultat, och läge att ta mer. Luke spang fram till 4/4 i grupp G, men där stötte han på suveränen Matija. Partiet var långt, och i vad som troligen var en förlustställning förlorade Luke på tid. Markus A har det jobbigt i sin Skol-SM-debut och har 1/5. I grupp H har Algot tuffat på fint, och har 3/5 efter bara förluster mot två av förhandsfavoriterna. Freja har det lite jobbigare med 1½/5.

Lördageftermiddagen är alltid jobbig för barnen, då den långa tävlingen börjar göra sig tillkänna. Det ska bli spännande att följa barnen, men alla verkar som sagt hålla ett gott humör!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.