Skol-SM Andra Dagen

Efter en stärkande lunch började poängen trilla in för de goda! Med en dags spel kvar har vi hugg på inte mindre än 5 topp-10-platser! Utan att vara helt säker tror jag att vi som mest haft 2 i samma skol-SM, men det får vi kolla senare. Nu över till eftermiddagens övningar där de äldre spelade 2 partier och de yngre 3.

I äldsta klassen går det fortsatt trögt, men man får betänka att det är födda 99-02 och både Rouven o Ludvig är 02:or. Stina förlorade båda sina partier medan de andra två förlorade första och vann andra. Dett ger 2 poäng för alla tre och de radar upp sig på platserna 17 Stina, 18 Rouven och 19 Ludvig (av 23). I morgon blir det prestigederby mellan Stina och Rouven. I grupp B har Sigge fått upp farten och med 1 remi och en vinst har han nu 2½ och ligger 29:a av 43.
Ännu bättre går det för Oliver i klass D. 2 vinster på eftermiddagen ger en 13:e plats av 43 på 4 poäng. I grupp E vann både Marcus och Alrik sina inledande partier vilket fick tilll följd att de fick mötas i dagens sista match. Ur detta prestigederby klev Alrik som segrare och 4 poäng placerar honom på 10:e plats. Marcus ligger på plats 20 med 3 poäng. 40 deltagare i gruppen.

I den yngre halvan samlade Gustav ihop sig efter morgonens förlust och tog två raka, Detta gjorde att han i dagens sista rond fick möta ledaren på bord 1. Bera spel men en del nervositet gjorde att det blev en förlust. Men med fem poäng ligger han 12:a av 44 spelare. Luke har hela tiden legat i toppen och fick nöja sig med en halva i eftermiddagens första rond. Därefter kom dagens andra förlust mot förra årets silvermedaljör innan han i stor stil vann ett slutspel i dagens sista rond. 5½ poäng ger en 5:e plats med samma poäng som trean. I samma grupp tog Markus sina första poäng genom 2 remier under eftermiddagen. Med 2 poäng ligger han 35:a av 37. I grupp H har Algot tagit 2 av 3 under eftermiddagen och ligger, med 5 poäng, på 9:e plats. Här tog Freja sin första seger i mittronden. Ytterligare en poäng var på väg i sista men tyvärr. Dock är 2½ poäng jättebra äveb om det bara räcker till 28:e plats av 29.
I morgon väntar en nagelbitardag med många toppchanser!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.