Skånska Skolmästerskapen med nio(!) deltagare från En Passant

Nu har proppen gått ur, och då avslöser turneringarna varann! På lördagen spelades Skånska Skolmästerskapen på Katedralskolan i Lund, med 73 deltagare, och En Passant var tredje största klubb med nio deltagare! Det är så härligt att se barnen få sitta mitt emot varandra och spela igen, det är bara att hoppas att utvecklingen kan fortsätta, och att vi blir ännu fler framöver! Vi har ju massvis med barn på träningarna och alla kan vara med!

I yngsta gruppen (upp till 10 år) hade vi tre deltagare, Liam, Alfons och Theo, och alla verkar ha haft roligt! Det spelades sju partier, och det är en lång dag vilket märktes på energinivån på slutet, men alla fick gå hem med var sin medalj runt halsen, vilket alla som fullbordade turneringen fick.

I miniorklassen (11-12 år) spelade Luke och Hebbe. Det går bättre och bättre för Hebbe, och han vann hälften av sina partier! Med ännu ett snäpp jämnare och lugnare tempo kunde det lätt trillat in någon poäng till. Luke var mycket nära att ta hem hela kalaset när han spelade turneringens mest rafflande parti mot Oscar från LASK i rond 5 – en halva hade räckt för Luke för att behålla kontrollen över förstaplatsen, och den såg ut att vara inom räckhåll. Oscar hade flera gånger mindre än 10 sekunder kvar på klockan (man får 5 sekunder till för varje drag man gör) men lyckades till sist plocka ett par bönder och vinna partiet. Luke kom snabbt tillbaka med vinst i sista ronden och tog välförtjänt hem andraplatsen på 4½/6.

Kadett- och Junior-klasserna spelade tillsammans, då det bara var sju juniorer på plats, men priser delades det ut separat ändå. I kadettklassen var Marcus och Gustav båda en vinst ifrån 50%, och hade nog hoppats på mer, medan Oliver på 4/6 blev bronsmedaljör, efter att ha vunnit de tre sista partierna! I juniorklassen förlorade Sigge mot båda bröderna Jönsson från Sandlöparen, men vann resten och därmed ännu en tredjeplats för klubben!

Nästa individuella tävling med breddfokus för barnen är MaSKen som spelas första helgen i februari i Södra Sandby! Då hoppas Rålann och Håkan att vi blir ännu fler!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.