Fem EP-Tjejer i Flick-SM


Med 5 tjejer i årets flick-SM var EP näst största klubb efter arrangerande Limhamns SK. Detta innebar ett nytt deltagarrekord för EP i nämnda tävling. Förutom SM-rutinerade Freja deltog SM-debutanterna Iris, Saga, Alice och Thea.
Freja spelade i näst yngsta klassen, 11-13 år, och eftersom Freja tillhör de yngsta i klassen var 3 vinster på de 7 partierna ett utmärkt resultat och det innebar en 11:e plats bland de 17 deltagarna. Freja spelade som vanligt lugnt och spelade upp flera mycket bra ställningar. Tyvärr så saknas det lite rutin för att spela hem det alltid, men det kommer! Hela resultatlistan finns på Klass C
Övriga tjejer från EP spelade i yngsta klassen där det ibland gick lite väl fort med dragen. Men detta var inte bara SM-debut utan också tävlingsdebut för alla fyra. Att starta karriären med att spela SM är inte illa! Alla lyckades vinna minst ett parti på de 10 ronderna och allra bäst gick det för Iris som med 4 vinster och 2 remier kom på en delad 6:e plats i tävlingen med 20 poäng. Inte mindre än 8 tjejer delade denna plats och efter särskiljning placerade Iris sig på 13:e plats. Sedan följde Thea på 15:e plats med 17 poäng, Saga på 16:e plats med 15 poäng och Alice på 17:e plats med 12 poäng. Vill man se hela listan så finns den på klass D

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.