OCH GULDET BLEV TILL……

…. Ett silver och ett Brons!

Den gångna helgen avslutades ungdomsserien och även distriktsserien division 4. Efter vår skrällvinst mot LASK 1 i förra ronden delade vi ledningen med Sandlöparen inför sista då LASK 2 stod på menyn för oss samtidigt som Sandlöparen mötte Limhamn. En väldigt kul grej med ungdomsserien är att alla lag spelar på samma plats i sista ronden så man kan följa alla partier. Ganska snabbt insåg vi att guldet nog skulle glida oss ur händerna eftersom Limhamn ställde upp med ett ganska svagt lag mot Sandlöparen samtidigt som LASK hade ett riktigt vasst lag mot oss!

Här kan man ju kanske tycka att LASK 2 bör bli en munsbit efter vinsten mot LASK 1! Då tänker man fel!! LASK 2 mönstrade ett lag med ett ratingsnitt på 1623 mot våra 1242 och 4:e bordet i LASK hade nästan 100 mer i Elo än vår förstabordare… Ganska snabbt stod det 0-2 efter att Gustav och Marcus hade förlorat. Länge såg det ut som om Luke skulle bärga poäng men efter ett långt och segt parti fick även han ge sig. Kvar var bara Sigge i en helt förlorad ställning, men det partiet återkommer vi till i en senare artikel!

I vilket fall förlorade vi matchen och blev då också passerade av LASK 1 men en bronspeng i en serie där vi trodde att vi skulle bli slagpåsar var en oerhörd framgång för oss och ett sätt att beskriva det är att våra spelare ”plussat” drygt 60 i Elo under ungdomsserien.

Det andra guldläget hade vi i distriktsserien division 4 där vi hade ledningen i en rekordjämn serie inför sista ronden. EP 3 stod på 7 poäng och både MAS 3 och MSS hade 6 poäng och MSS skulle möta avsågade Lunds SK medan vi gjorde upp om guldet mot MAS 3. Våra chanser blev inte sämre av att MAS bara kom med 4 spelare så 1-0 till oss redan innan start. Sen sopade Stina banan med sin motståndare och vi gick upp till 2-0. Det räckte då med vinst i ett av de återstående tre partierna för att säkra guldet.

Vad vi inte visste var att MSS tappade poäng i sin match så det hade räckt med en halva för att vinna serien. Tyvärr ville det sig inte alls för våra spelare. En efter en förlorade Pesach, Tobias och Erik A och vi fick se oss besegrade med 3-2 och guldet blev till silver. Men icke desto mindre en stark insats av vårt tredjelag och en trolig förklaring till förlusten är avsaknaden av kapten Kristian i sista matchen!

I ungdomsserien division 3 hade vi för första gången i år svårt att få ihop lag och tvingades därför lämna w.o. på bord 4 både i EP 2 och EP 3. EP 3 lyckades ändå spela 2-2 mot Bara Bönder 2 efter vinster av Anton och Liam, medan EP 2 förlorade med 3-1 mot seriesegrande Limhamn 3. Här stod Hebbe för vår vinst! Dessa resultat gjorde att EP 2 blev 5:a och EP 3 7:a i ungdomsserien div 3. Till nästa säsong hoppas vi att fler lag anmäler sig så att det blir en div 4-serie också!

I nybörjarserien spelade vi med exakt samma lag som i de tre första ronderna och nybörjarserien var den enda som spelade mer än 1 parti. Här mötte vi återigen samma lag som vi spelade mot i Svedala i januari och med liknande resultat! Först avfärdades Eslöv 3 med hela 3½-½ efter att Vilhelm, Bastian och Alexander vunnit medan Eddie spelade remi. En bra inledning på lördagen!

Sen var det dags för seriesegrarna Bara Bönder 2 och dagens enda förlust, 1-3. Här var Alexander den enda som lyckades vinna. I sista matchen mot Kristianstad var det match om silvret. En vinst hade gett en andraplats med vi mäktade bara med 2-2 efter att Eddie vunnit och Bastian fått in en variant på ”idiotmatten”. Detta inträffar när motståndaren går ut med f- och g-bönderna och tillåter en schack med matt på h4 eller h5 beroende på om man är vit eller svart.

Med brons i ungdomsseriens div 1 och nybörjarserien och silver i seniorernas div 4 så får vi anse att det var en lyckad helg. Och när vi säger det så glömmer vi naturligtvis att de andra två seniorlagen förlorade sina matcher. EP 1 med 3-5 mot LASK 2 och här väntar en ödesmatch mot LASK 3 i sista ronden om att stanna kvar i div 1. Samtidigt förlorade EP 2 med 2½-5½ mot MAS 2, något som troligen innebär att de slutar precis bakom medaljerna.

Vill man kolla ställningen i serierna så finns de under fliken ”lånkar till pågående…” precis under bilden.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.