Skollags-DM med framgångar!

Den lokala kvaltävlingen för skollag spelades i år på Killebäckskolan i Södra Sandby lördagen den 11:e mars. Vårt distrikt, som utgör kvalificeringsområde, kallas ”Skåne”, men innefattar trots namnet inte hela länet. Det är huvudsakligen sydvästra och södra Skåne, vilket ugör en majoritet av Skånes befolkning, och även av schackklubbarna i Skåne. Som kuriosa kan anges att distriktet ”Nordvästra Skåne” har klubbar från Helsingborg, Ängelholm, Klippan, Landskrona och Ekeby (Skromberga) medan Nordskåne samlar klubbar från Kristianstand, Hässleholm och Markaryd.

Tävlingen avgjordes i tre klasser – lågstadiet, mellanstadiet och högstadiet – med fyra spelare i varje lag. Även gymnasielag var bjudna, men inga valde att anmäla sig. Från tävlingen kvalificerar sig de bästa lagen till en final, som spelas i Västerås den 6-7 maj. Hur många lag som kvalificerar sig i varje klass beror på hur många lag som deltar i kvalificeringstävlingen. I år var det bra deltagande i låg- och mellanstadieklasserna, vilket betydde att två lag från dessa klasser får åka till Västerås, medan endast vinnarna i högstadieklassen kvalificerade sig.

Av intresse för klubben var två lag i lågstadieklassen – Kyrkskolan från Svedala med alla fyra spelare från klubben (vänster bild ovan), samt Lunds Montessorigrundskola, där Liam dragit ihop tre klasskamrater till ett lag (höger bild). En kul grej med att representera sin skola är att det går hur bra som helst för barn som inte spelar i någon klubb att vara med!

Liams lag hade en rolig tävling tillsammans, lyckades dessutom vinna en match men hade inget med toppen att göra. De åkte efteråt hem till en av vännerna för att titta på finalen i Melodifestivalen tillsammans! En riktigt lyckad dag!

Kyrkskolan hade högre ambitioner, och förutom förlusten mot den slutliga vinnaren Husieskolan från Malmö så vann de alla sina matcher. De slutade därmed på en andraplats, och blir alltså erbjudna att spela finalen i Västerås! Stort grattis till Vincent, Thea, Eddie och Malte!

Samtliga resultat i tävlingen

/Håkan

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.