Full pott för Bastian i Schack-8:an

I lördags var det åter dags för schack-8:an, en av årets roligaste ungdomstävlingar. Namnet schack-8:an kommer av att man spelar i 8-mannalag , vilket är väldigt ovanligt i ungdoms-sammanhang. Tyvärr har det blivit allt svårare för de mindre klubbarna att få ihop så många spelare vilket syntes i att det bara var 9 klubbar till start i år.

Färre lag innebär också att det blir svårare motstånd och i år hade vi ett väldigt ungt och i vissa delar orutinerat lag, vilket ledde till att vi hamnade på 9:e och sista plats. På de 6 ronderna skrapade vi ihop 18 poäng, men det var väldigt jämnt i botten. Upp till 5:e plats skiljde det endast 4 poäng så med lite flyt kunde vi hamnat i mitten. Noterbart är att åldersgränsen var 14 år och att vårt lag inte riktigt nådde upp till 12 år i genomsnitt. Det är också så att av våra 8 spelare får 5 vara med i ytterligare minst 3 år så i framtiden blir vi giftiga!!

En starkt bidragande orsak till våra poäng var Bastian, som ju inte tränat i år på grund av en datakurs som naturligtvis ligger på onsdagar. Trots detta briljerade han och vann alla sina sex partier och fick därför bordspris som bäste poängplockare på bord 8. Andra starka poäng-plockare var Thea på bord 7 med 4 poäng och Hebbe som tog finfina 3 poäng på förstabordet.

En annan sak värd att nämna är våra nyaste medlemmar Erik och Alexander. Efter att bara ha varit på klubben en eller två gånger var de sugna på tävlingsdebut och anmälde sig till laget. Efter att de spelat bra i barometern på klubben så placerade jag dem på bord 4 och 5 och det var kanske lite i svåraste laget i debuten. Lite annat att spela tävlingspartier men väldigt kul att de ville vara med annars hade vi inte fått ihop något lag!

Slutligen så hoppas jag att alla hade en rolig lördag i Klågerup och ett stort tack till Mats och Maria som tog hand om laglederiet!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.