Skollags-SM

4 spelare från EP befinner sig i helgen i Stockholm för att representera Polhemsskolan, Lund i skollags-SM. Det är Sven, Erik T, Johan och Nils som alla går i ettan och därmed har ytterligare 2 år att spela i gymnasieklassen!!
Med bara 5 lag i gruppen är det alla mot alla och våra hjältar inledde med att spela 2-2 mot en av medaljkonkurrenterna, Bergaskolan, Eslöv. Därefter fick de frirond och i lördagens andra match ställdes de mot storfavoriterna och de två senaste årens mästare, Norra Real från Stockholm med 1800 i snittranking!!
Här måste de ha gjort en kanonmatch och Erik vann sitt parti och Nils fick remi (för övrigt samma spelare som vann sina partier mot Eslöv). Förlust 1½-2½.
I dagens första rond avfärdades jumbon, Katedralskolan från Falun med 4-0, samtidigt som Bergaskolan spelade 2-2 mot Norra Reals lag 2.
Detta innebär följande ställninmg inför sista ronden:
1. Norra Real 1 9½ 6
2. Bergaskolan 8½ 4
3. Polhemsskolan 7½ 3
4. Norra Real 2 5½ 3
5. Katedralskolan 1 0
Norra Real 1 är därmed redan klara vinnare. Bergaskolan har frirond och tar därmed inga fler poäng!! Vilket innebär att mötet mellan Norra Real 2 och Polhemsskolan avgör vem som tar silvret!! Oavgjort eller bättre och silvermedaljerna går till Lund (och EP)!! Förlust innebär 4:e plats men ändå en stark insats!!
Håll Tummarna!!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.