Få Men Bra

Lördagens rond i ungdomsserierna visade återigen EP´s styrka (och svaghet). Tyvärr är vi inte tillräckligt många för att fylla 3 lag, men de som spelar är riktigt riktigt bra!!!

Lag 1 spelade ”bronsmatch” mot LASK och tyvärr missade Sven ett fördelaktigt slutspel och förlorade. Samtidigt roffade André en bonde, men på bekostnad av egna dubbla dubbelbönder, vilket så småningom ledde till bonde under i ett tornslutspel och förlust. Ter då att vi har två Erik i laget!! Ahltorp var först klar med sin 1:a och senare följde Tegler upp med en 1:a även han!! 2-2 i matchen och fortsatt spänning om medaljerna. I ”finalen” slog Limhamn Eslöv, vilket för vår del innebär att matchen mot Eslöv gäller medaljer! Vinst och vi tar silver! Oavgjort och vi tar troligen brons (om inte LASK skräller mot Limhamn). Vid förlust måste vi ta en partipoäng mer än LASK tar mot Limhamn för att få bronset.

Lag 2, med bara 3 man, mötte LASK 2 och trots inledande 0-1 på w.o. spelade Pontus, Hannes och Stina stensäkert och kammade hem segern med 3-1. Andra matchen blev 4-0 eftersom Ystad dragit sig ur serien. Lördagens resultat borgar för en spännande avslutning. Vi ligger på 2:a plats på samma poäng och bara ½ partipoäng efter CheckMate. I sista möter vi Dalby medan CM tar sig an LASK 2. Det troliga är att båda lagen vinner och då gäller det att vinna stort, så vi MÅSTE vara fult lag! Vid poäng mot Dalby blir vi minst 2:a och spelar då troligen med två lag i div 1 nästa år!

Lag 3 var också bara 3 spelare och i matchen mot serietvåan HASK var det inte mycket som talade för oss. Josefin lyckades vinna på bord 1 vilket innebar att vi fick med oss 1-3 i alla fall. I andra matchen mötte vi LASK 3 och där vann Josefin, Sigge och Sache sina partier och vi fick med oss 3-1. Inför sista är div 3 ett riktigt getingbo med 3 lag på samma poäng på platserna 3-5. CheckMate 2 har övertaget med 14 partipoäng medan vi och Eslöv 3 delar 4:e plats med 11½. I sista möter vi sistaplacerade Limhamn 5 och eftersom Eslöv har toppkrigande HASK bör vi dra ifrån dem. Sen är frågan om CM 2 kan tappa poäng mot Bara 4?? Kanske inte så trolig 4:e plats för EP, vilket är mycket starkt av ett lag som spelat nästan alla matcher med bara 3 spelare!!

Lördagens facit blev således 3 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust och av spelade partier vann vi 9 och förlorade bara 4!! STARKT!!!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.