Storsegrar för EP o serieledning för EP1

Söndagens matcher i allsvenskan bjöd på 2 hemmamatcher och 2 ganska enkla segrar för En Passants båda lag. EP1´s seger över Bosanska-Krajina-Mladost innebar dessutom serieledning, en position som vi hoppas hålla serien ut! Därmed till matcherna:
Förstalagets match inleddes enkelt med att motståndarna tvingades lämna w.o. på sistabordet. Bra för oss, men tråkigt för Erik som åkt från Lund för att spela. Nästan lika snabbt avfärdade Håkan sin motståndare som lät alla pjäserna stå kvar i stallet och bara hade damen ute och när den rök gav han upp! 2-0. Näste man att avsluta var Sven som med några snygga vändningar vann en pjäs. Motståndaren försökte trixa men när nästan allt var avbytt fann även han för gott att ge upp. 3-0. Lite spänning var det dock kvar i matchen eftersom både Christian och Holger stod dåligt, Christofer försökte hålla ett springarslutspel med bonde under och Robin hade 2 bönder för kvalle men aktivt spel. Sen hände det som brukar hända: Christian trollade med knäna och ett torn försvann för motståndaren och strax senare kom uppgivet. 4-0. Normalt sett hade jag nu bjudit remi för att säkra matchsegern, men eftersom jag satt med ett tornslutspel med merbonde och, framför allt, eftersom vårt oavgjorda från rond 1 innebär att det kan komma att handla om partipoäng, spelade jag vidare. Det visade sig då att min motståndare inte hade en aning om min vinstplan. 5-1 och matchen hemma! Sen lyckades Holger trixa till sig remi och Robin vann ett väldigt vackert parti så slutresultatet skrevs till 6½-1½. Ett resultat som innebär serieledning på samma poäng som 2:an och 3:an men med bättre partipoäng.
För lag 2 gick det nästan lika bra! Håkan inledde poängplockandet med en fallseger varpå Gunnar fick kasta in handduken i sitt parti 1-1. Kent hade nöjet att möta KSK-Åke och buntade ihop honom rejält. 2-1. Hur Erik A vann såg jag aldrig, men 3-1 och när sedan Johan lyckades remisera trots 2 bönder back ett tag var det nära: 3½-1½. Spiken i kistan satte André- 4½-1½. Kvar var fam Olsson och här vann Torgny medan Linn förlorade och slutresultatet skrevs till 5½-2½. Detta ger i nuläget en 2:a plats i en haltande tabell.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.