Framgångar för EP i MaSken/ÅLen

I dagens GP-tävling deltog 4 spelare från EP och med goda resultat!!
I kadettklassen spelade André och eftersom det bara var 2 juniorer anmälda så slogs dessa klasser ihop. Trots detta blev det 3 kadetter i topp efter att bl.a. André spöat en av juniorerna (Simon E från Bara). Eftersom Skåne har 2 av landets bästa kadetter (de 2 senaste årens svenska mästare i kadettklassen) brukar det bli en duell, men på senare tid har André närmat sig ochy idag blanade han sig verkligen i tätstriden. Alla tre vann de 5 partierna mot övriga fältet. Martin o Joakim spelade remi i rond 4, vilket placerade André i ledningen. I den följande ronden spelade André remi mot Joakim och därmed blev deras inbördes parti en ren final. Tyvärr förlorade André detta, men en tredjeplats i detta sällskap var en stor framgång.
I miniorklassen spelade Sacharias och här såg det till en början illa ut. 3 raka förluster i inledningen (han bör väckas tidigare (eller lägga sig tifdigare!!)). Men sen vaknade han till och tog 3 av 4 i de sista ronderna och hamnade strax bakom mitten!
I den yngre miniorklassen hade Sigge samma problem som Sache, nästan. Förlust i de 2 första ronderna, men sen vände det!! 4½ av 5 på de sista förde upp Sigge strax efter tättrion och en välförtjänt plakett höstades in!
Plakett blev det också för dagens största utropstecken, tillsammans med André, nämligen Oliver som gjorde tävlingsdebut. I sin första tävling och 2 år yngre än de äldsta i klassen tog han 4 av 7 poäng och placerade sig, som sagt, på den övre tredjedelen som fick plaketter!! Fantastiskt starkt gjort!!
Nu laddar vi för nästa GP-tävling i Falkenberg om 2 veckor

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.