Serieledning med minsta möjliga marginal!

Efter 4 ronder i allsvenska serien division 2 ser det nu ut att bli ett partipoängsrace mellan oss och Limhamn 3. I dagens match mot Ystad SS var det jämnt rankingmässigt på toppborden, men ju längre ner i laget man tittade desto större blev skillnaden ner till Holger som hade mer än 500 poäng mer än sin motståndare. Och det var också här poängen trillade in. Själv hade jag nöjet att inleda plockandet med att vinna redan efter 20 drag när det försvunnit både pjäs och torn för motståndaren efter en skarp Stauntongambit. Strax senare ökade Holger till 2-0 efter ett snyggt slutspel som resulterade i dam+torn mot bara dam!
Sen dröjde det ett tag innan nästa parti var färdigt och tyvärr var det Christofer som förlorade, 2-1. Här var det lite skakigt eftersom Robin stod lite halvknackigt med kvalle och bonde under och övriga var ovissa även om Anders hade ett lovande angrepp. Men Robin vände på steken och inför ogarderbar matt gav motståndaren upp, 3-1. Sen trollade Christian bort en pjäs för sin motståndare, och avslutade med en vacker matt! 4-1.
Sen var det dags för dagens fadäs: Janne tyckte att han stod lite bättre i ett dubbelt tornslutspel, tyckte jag med, och beslöt sig för att anfalla med kungen. I sin iver missade han ett mattnät och fick kasta in handduken inför ogarderbar matt med kungen på e4! 4-2.
Anders, som pressat hela partiet, fick sedan nöjet att avgöra med snygga vändningar mot pjäser som var bundna på alla häll och kanter. 5-1, Slutligen höll Håkan ett slutspel med bonde under till 5½-2½.
Samma resultat fick Limhamn 3 mot MAS 2, vilket innebär at vi fortfarande leder med minsta möjliga marginal: ½ partipoäng!!
För lag 2 blev det också seger efter att comebackande Nils vnnit liksom Kent, Erik T, Johan och André. 5-3 innebär 3:e plats i en haltande tabell.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.