Bättre o Bättre….

Efter en god natts sömn på det bekväma skolsalsgolvet kom EP igen med förnyad energi och morgonens partier bjöd på nästan idel vinster! Detta följdes sedan upp med ytterligare en rond som var nästan lika bra!! Det är bara grabbarna i de yngre klasserna som spelar lite för fort, men det bättrar sig förhoppningsvis!! Men över till grupperna:
A
Sven vann sitt morgonparti och fick sedan spela mot tävlingens högst rankade, över 23!!, spelare. Det såg länge ganska bra ut, men sen tröt tiden och ett första ägg inkasserades. Med 3 av 4 är det fortsatt tätkänning och en 4:e plats i turneringen halvvägs.
Joel inledde med en förlust på morgonen och fick sedan möta Erik Leonardsson från Bara och i detta prestigemöte blev det en välkommen 1:a och med 2 av 4 hittar vi Joel som näst bäste EP:are på 14:e plats
Pontus skuggar efter att även han ha tagit 1 av 2 idag. Dock i omvänd ordning med en vinst på morgonen och efter att ha gått på en spelöppningsfälla i dagens andra parti. Med 2 av 4 ligger han 16:e
Erik har även han 2 av 4 efter att ha fått en frirond och sedan äntligen en vinst på brädet. 2 av 4 ger 19:e plats för Erik
Johan vann också sitt morgonparti och såg ut att gå mot seger även i det andra, men motståndaren lyckades byta ner till olikfärgade löpare och detta gick inte att vinna trots bonde mer. Med 1½ av 4 innehar Johan 24:e platsen.
B
Stina lyckades, trots att hon satte bort pjäs i dagens båda partier, vinna båda efter starkt mittspel och säkert mittspel. Med 2½ av 4 ligger hon 17:e i den betydligt större B-gruppen.
André vann också dagens båda partier och har börjat klättringen mot toppen. 2 av 4 ger för närvarande 29:e plats.
F
Sigge har spelat tre partier idag och stått på vinst i alla, men bara vunnit 1. I de två senaste har han gått på olika mattkombinationer i väldigt bra ställningar eftersom det går lite för fort. Med 7 poäng (3-2-1-system) ligger han på 59:e plats av 64, men vi hoppas på mer!!
I
Hamish i yngsta klassen har via en remi och en frirond fått ihop 8 poäng på 5 ronder och ligger på 34:e plats av 39. Tyvärr tillkom remin genom att han satte patt med dam över, men vänta bara!! Lite mer rutin så….

Och just nu kom Sigge o Hamish tillbaka med varsin 1:a i första partiet efter lunch så här klättras det och med detta har samtliga EP:are vunnit minst ett parti förutom frirond!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.