Dubbla segrar för EP i helgen

Söndagens hemmamatcher bjöd på segrar för både EP1 och EP 2. Helt odramatiskt i ena fallet men med ett ganska stort mått av spänning i det andra! Men låt oss börja från början!
I EP1 sjukanmälde sig Holger så vi fick sätta in Johan på bord 8. Att göra så visade sig vara en lysande idé för matchen hade knappt startat förrän pjäserna började trilla in och ganska snabbt blev det 1-0. På bord 2 fick Christofer på något sätt lurat sin motståndare och gjorde 2-0. Själv hade jag nöjet att pressa som vit i draken och till slut kom ett litet fel i ett slutspel från min motståndare också var det 3-0. På bord 1 hade Christian ett trevligt initiativ och i motståndarens tidsnöd skenoffrade Christian en springare på motståndarens viktiga försvarare på g2 och eftersom den inte gick att ta och inga bra drag hittades gick tiden ut och det var 4-0.
Samtidigt hade Kent som svart lyckats vandra ner med en bonde till 2:a raden och när den inte längre gick att hålla borta från förvandlingsfältet utan att det skulle kosta ett torn gav motståndaren upp, 5-0. Håkan lurade sin motståndare redan i öppningen med ett muntert Sb4 som svart och kasserade in en bonde och fördelaktig ställning. Sedan bytte man bort det ena efter det andra och så småningom uppstod ett löparslutspel som enkelt vevades hem, 6-0. Nils N tappade en bonde i mittspelet men fick kik på motståndarens kung. I ett intressant läge gick han för avbyten och med dam och vars två torn kvar blockerade Nils ställningen och partiet slöt remi 6½-½.
Längst vevade Erik som satt länge med ett slutspel med torn mot springare och bonde. Med 7 bönder kvar för svart och 6 för vit var det inte så lätt att tränga in med tornet, men till slut gick det, men när Erik offrade tornet på springaren var inte bondeslutspelet så lättvunnet eftersom det blev samtidiga damer och bara en bonde kvar för Erik. Tack och lov valde Eriks motståndare att gå till en rad där Erik kunde framtvinga dambyte och då var det bara för motståndaren att ge upp! 7½-½ till de goda och bara en halv partipoäng efter Oves i serietoppen. Men i nästa väntar grymmare motstånd i form av LASK 3.
EP 2 Mötte LASK 4 och vi hoppas detta var en försmak till vad som kommer att hända när EP1 möter LASK 3 i nästa. Till en början såg det inte helt ljust ut. Erik A satte ett helt torn på en billig kombination i en bra ställning också var den dagen förstörd. 0-1. Joel tog remi i en för mig okänd ställning, ½-1½. Men sen vände det! Pesach spelade upp sig efter en bedrövlig öppning och luggade sin motståndare på hela poängen 1½-1½. Samma sak, fast utan den bedrövliga öppningen, gjorde Håkan och Torgny och vi hade 3½-1½ med tre partier kvar.
Vad Linn gjorde glömmer vi snarast. 3½-2½ och kavar var Hannes med ett slutspel med torn+löpare+2 bönder mot torn+löpare och bonde. Dock olikfärgade löpare men med vissa vinstchanser så länge tornen är kvar. Sven hade ett intressant angrepp och kunde ha avgjort med en nästan studieartad vändning men efter att varit pressad under lång tid gjorde motståndaren ett fatalt misstag och tappade ett helt torn och snar mattsättning. 4½-2½. Och när matchen var vunnen/förlorad enades Hannes och hans motståndare om remi. 5-3 till de goda och ett skutt upp till mitten av tabellen. Ett läge som förhoppningsvis kan förbähttras efter nästa mattch mot Bara Bönder.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.