Ungdomarna anger tonen

Igår, söndag, drog även det allsvenska spelet igång och EP var för första gången på länge igång med 3 lag i seriespel. Och den totala succen var mycket nära men representationslaget snubblade på mållinjen medan övriga lag gjorde vad de skulle. Häftigast var juniorernas framfart. Av 21 spelare i lagen var det 10 juniorer och de tog 7 av 10 möjliga poäng! Men låt oss ta det från början:
EP 1 i Division 1 södra: Som nykomlingar i ettan fick vi svårast tänkbara start, förra årets seriesegrare. Underrankade med nästan 150 poäng i snitt var det en tuff nöt att knäcka, men det blev en ruskigt spännande match som avgjordes i allra sista partiet efter att bland annat övertecknad slarvat bort en vinstställning. Vi tog en ganska tidig ledning genom Sven och sedan följde en remi för mig efter att jag satt bort ett torn i slutspelet och en förlust för Christian på bord 1. 1½-1½. Sedan följdes vi åt: Erik T blev tvungen att acceptera remi efter att ha missat en vinstfortsättning. Joel fick ta remi i ett tornslutspel där han hade bonde mer men när bönderna började ta slut gick det inte att vinna. Motsatt var det för Christofer. Bonde under i ett tornslutspel men ett snyggt bondeoffer gjorde att CC fick aktivitet, vilket ofta är viktigare än material i tornslutspel och ytterligare en remi. Kvar var Håkan med bonde under och Kent med en låst ställning. Håkan lyckades tvinga fram ett dambyte så det bara blev olikfärgade löpare kvar och remi även där och hoppet levde. Tyvärr hittade Kents motståndare ett snyggt springaroffer och när hans pjäser omringade Kents kung var slutet nära. 3½-4½ var egentligen ett bra resultat, men ack så surt eftersom vi var så nära.
EP 2 i Division 3:10:: Redan innan matchen försökte Johan sjukanmäla sig men övertalades att komma ner o spela några drag innan han gav upp eftersom vi inte ville sno från lag 3. Så han kom, sågs och segrade!! Och snabbt gick det, men ännu snabbare var André som vann innan de andra hunnit värma upp sina stolar ens. Så redan tidigt stod det 2-0 till de goda. Detta förvandlade Erik A till 3-0 innan Torgny och Nils N med varsin remi och Hannes E med ett vackert slutspel säkrade vinsten till 5-1. En avslutande remi för Holger på bord 1 och en förlust för Håkan och resultatet skrevs till 5½-2½ En stabil och säker seger!!
Vill man kolla matcher och ställningar finns de på http://www.schack.se/allsvenskan/
EP 3 i Division 4: Som nämndes innan har vi för första gången på länge ett lag 3 och comebacken blev superb! Jag vet inte riktigt hur partierna gick men vet att vi vann med 3-2! Detta efter att Hannes N förlorat på bord 1 mot en 1600-spelare medan Pontus, Stina och Kristian på borden 2-4 spöade upp sina ganska jämnrankade motståndare. På sista hade vi Sigge som förlorade. Vill man kolla dena serie så finns den på http://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=5093

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.