Dubbla silver i Västkustspelen

av Håkan
Västkustspelen i Falkenberg hade väsentligt tunnats ut sedan förra året, bara 38 bräden var uppställda för hela tävlingen. Grupperna A-C var sammanslagna för att ha tillräckligt många spelare. Det är mycket synd, för tävingen är väl arrangerad, och ger ungdomarna en god chans att möta spelare de inte ofta möter annars. Förutom de lokala talangerna, så är där mycket göteborgare.
Enda deltagare från En Passant var Oliver (gr D) och Luke (gr F). Båda var med även förra året.
Det började tungt för båda. Oliver fick tufft motstånd direkt, medan Luke mötte den slutliga vinnaren i sin grupp redan i första ronden, och båda förlorade. De visade dock båda prov på enorm mental styrka, som kom tillbaka och började spika staket av de stackars motståndarna. Lite efter lunch hade de båda tätkänning, och började få tufft motstånd.
Femte ronden blev en nyckelrond för båda. Oliver hade tagit sig hela vägen upp på tredjebordet, och trots synbar nervositet höll han lugnet, och en fördel på klockan. Han bjöd remi med sin dam fast på första raden, blockerandes motståndarens bonde på andra raden med ett elakt torn bakom, men motståndaren hoppades på underverk och nobbade. Oliver kammade strax efter hem en snygg kombination, vann både tornet och bonden och strax efter hela partiet.
Luke låg tvåa och mötte den tredjeplacerade göteborgaren, som av allt att döma från tidigare partier var riktigt duktig. Luke hade bestämt sig för att bjuda remi tidigt, för att hoppas fortsätta ligga före honom. Erbjudandet nobbades, men Luke spelade lugnt, moget och tålmodigt, och motståndaren hade aldrig en chans.
När krutröken hade skingrats, som det brukar heta, så hade båda vunnit alla sina partier efter den inledande förlusten, och båda kammade därmed hem var sin enorm pokal för en andraplats i sina respektive grupper! Stort grattis, Oliver och Luke!
Samtliga resultat, samt bilder, kan hittas här:
https://drive.google.com/file/d/1mOZdUiW0MolCEo4e9pNkV_TmHV2Yld1_/view?usp=sharing

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.